Terapie emoţională, la Fundaţia "Inimă de Copil". Un "licăr de fericire" pentru 35 de micuţi

Terapie emoţională, la Fundaţia "Inimă de Copil". Un "licăr de fericire" pentru 35 de micuţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Minimum 35 de copii cu dizabilităţi din judeţele Galaţi, Tulcea şi Brăila vor beneficia de terapie emoţională prin stimularea polisenzorială la centrul multifuncţional al Fundaţiei „Inimă de Copil”. Programul proiectului „Licăr de fericire” este derulat de doi psihologi terapeuţi, alături de care sunt alţi cinci specialişti voluntari.

„Copiii cu dizabilităţi prezintă tulburări de stimulare, integrare senzorială şi nu se simt în siguranţă. De cele mai multe ori, la provocări cotidiene, cum ar fi o simplă îmbrăţişare, ei răspund într-o manieră ineficientă, iar feedback-ul va fi, din păcate, de cele mai multe ori, pe măsură. Astfel, pentru ei, am creat camera senzorială, care se doreşte a fi un spaţiu sigur, adaptat nevoilor fiecărui copil. Un loc în care îşi pot „încărca” aceste nevoi într-un mod controlat, asistat de personal avizat, în care se pot linişti şi îşi pot linişti simţurile”, transmit reprezentanţii Fundaţiei "Inimă de Copil".

Beneficiarii proiectului sunt copii cu vârste între 0 şi 12 ani. Aceştia vor participa săptămânal la sesiuni de terapie emoţională prin muzică, iar o dată pe lună la activităţi de socializare. Totodată, copiii vor învăţa să coopereze în cadrul unui grup, fără teama de a fi marginalizaţi.

Noul centru multifuncţional de recuperare şi reabilitare pentru copii cu întârzieri în dezvoltare şi dizabilităţi al Fundaţiei „Inimă de Copil” se numără printre câştigătorii programului MOL pentru sănătatea copiilor derulat de Fundaţia pentru Comunitate.

Citit 1337 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Decembrie 2015 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.