LUCRĂRI edilitare care implică tăieri de arbori şi replantări

LUCRĂRI edilitare care implică tăieri de arbori şi replantări
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* În 2015, Primăria a primit acordul pentru patru lucrări de modernizare ce implică tăieri de arbori şi replantarea altora tineri


Pe modelul modernizării străzii Mihai Bravu, care a implicat tăierea arborilor existenţi şi plantarea a 40 de arbori tineri, vă prezentăm ce alte lucrări de modernizare ale Primăriei Galaţi, avizate în 2015 de către Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM), au drept consecinţă tăieri de copaci şi plantarea altora.

Potrivit site-ului APM, în 2015, Primăria Galaţi a solicitat emiterea acordului de mediu pentru nu mai puţin de patru lucrări care aduc după sine amputarea unor arbori existenţi pe amplasamentele respective, dar şi replantarea unor puieţi.

Astfel, Agenţia pentru Protecţia Mediului a formulat o decizie a etapei de încadrare 195 din 9 aprilie 2015, prin care a avizat ca prin proiectul “Modernizare strada Tecuci între 1 Decembrie 1918 şi Traian” să fie amenajate spaţii verzi cu o suprafaţă totală de 10.320 mp, unde se vor planta 473 de arbori şi se vor tăia 12 arbori deterioraţi. Proiectul mai prevede că, pentru amenajarea a patru parcări, trebuie toaletaţi arborii şi plantaţi în total 30 de arbori noi.

Tot în anul 2015, APM a formulat o decizie a etapei de încadrare pentru proiectul de reabilitare a străzii Anghel Saligny, între Gheorghe Asachi şi Basarabiei, care prevede tăierea a 20 de arbori existenţi şi plantarea a 50 de arbori noi.

Pe 10 iulie 2015, Agenţia pentru Protecţia Mediului a formulat o decizie a etapei de încadrare, ca urmare a solicitării de emitere a acordului de mediu adresat de Primăria Galaţi, prin care a stabilit că prin proiectul “Modernizare strada Cerealelor şi strada Alexandru Carnabel (între Basarabiei şi Vasile Alecsandri)", unde se vor amenaja spaţii verzi prin montarea unor borduri noi, pentru încadrarea spaţiilor verzi cu plantare de gazon, toaletare copaci, plantarea a 25 de tei şi tăierea a patru plopi care prezintă pericol de prăbuşire.

De asemenea, ca urmare a solicitării acordului de mediu de către Primăria Galaţi pentru proiectul “Centrul comunitar de servicii sociale - strada Ştiinţei nr.26”, care presupune consolidarea clădirii, a fundaţiei, refacerea acoperişului, a pardoselii, construirea rampei şi amenajarea a şase locuri de parcare, vor fi tăiaţi trei copaci, respectiv doi plopi şi un agud, dar nu este specificat dacă trebuie să se replanteze ceva în loc. Singura frază care ar putea fi un indiciu în acest sens este că, dacă terenurile cu destinaţia de spaţii verzi vor fi afectate în mod accidental, în timpul realizării proiectului, ele vor fi readuse la stadiul de funcţionalitate anterior, cu refacerea spaţiilor verzi. Însă acest lucru este specificat şi în deciziile care presupun clar tăierea şi replantarea unor arbori noi în loc, cum e cazul celorlalte trei lucrări.

Citit 1463 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Decembrie 2015 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.