DISCUŢII INTERACTIVE, alături de doi cunoscuţi consultanţi, despre VALORILE actuale

DISCUŢII INTERACTIVE, alături de doi cunoscuţi consultanţi, despre VALORILE actuale
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Joi, 21 ianuarie, una dintre sălile de la ICEPRONAV va fi martora unui eveniment inedit în oraşul nostru. Adrian Stanciu şi Cătălin Ionescu, doi dintre cei mai cunoscuţi consultanţi din mediul de afaceri românesc, vin în Galaţi pentru a le vorbi celor interesaţi despre valori, despre importanţa acestora şi, în fond, despre ce sunt valorile.

În încercarea de a arunca o primă privire în ceea ce se va discuta la eveniment, i-am contactat pe cei doi şi i-am întrebat "ce sunt valorile?". Deloc surprinzător, răspunsul a fost aproape similar. "Valorile sunt credinţe profund ancorate în fiecare, care ghidează viaţa şi modul de a trăi al fiecăruia. Ele sunt cel mai adesea subconştiente. Pot fi declarate, adică acele principii de viaţă pe care le declarăm cu toţii în cazul în care suntem întrebaţi în ce credem şi ce anume ne conduce viaţa. De cele mai multe ori, însă, ne conducem viaţa reală după alte credinţe, pe care le considerăm inevitabile. Avem mecanisme protective puternice, menite să ne ferească de impactul mesajului că nu facem ceea ce declarăm. La urma urmei, este un fenomen universal. Cum spune şi proverbul, faci ce zice popa, nu ce face popa. Credinţele acestea profund ancorate pot fi şi bune, însă de cele mai multe ori sunt limitative, pentru că provin din experienţe negative care ne-au marcat cumva viaţa şi de care încercăm, pe viitor, să ne ferim", au declarat atât Adrian Stanciu, cât şi Cătălin Ionescu.

În foto, Adrian Stanciu şi Cătălin Ionescu

Discuţia de joi, care va dura între două şi trei ore, va fi una interactivă, conform celor doi invitaţi, menită să stimuleze audienţa, nu să o plictisească. "Personal, voi încerca să aflu ce valori au cei din sală, ce fac pentru a şi le păstra sau pentru a şi le înrădăcina, dar şi ce seturi de valori şi-ar dori să aibă", ne-a explicat, telefonic, Cătălin Ionescu, întemeietorul primei şcoli de coaching din România.

Adrian Stanciu a sprijinit, de-a lungul carierei, creşterea şi dezvoltarea mai multor organizaţii româneşti. În prezent, el oferă consultanţă în dezvoltarea afacerilor din România unor nume semnificative din diverse industrii, cum ar fi cea bancară, cea medicală sau telecomunicaţiile. Întrebat ce valori consideră fundamentale pentru dezvoltarea sănătoasă a unui om, acesta ne-a explicat că "există un pachet de valori umaniste generale, care transcend culturile şi istoria, fiind prezente dintotdeauna la toate culturile. Fundamentul lor stă pe trei mari piloni: echitatea, compasiunea şi integritatea. Aderenţa la ele condiţionează apartenenţa fiecărui individ la sistemul social de care depinde supravieţuirea noastră ca specie. De aici încolo sunt multe nuanţe, cum ar fi preferinţele şi priorităţile individuale, contextul social, profesional sau istoric în care am evoluat sau evoluăm, experienţele avute, etc. Esenţial este să înţelegem că omenirea există şi a progresat datorită componentei ei sociale şi că această componentă se bazează pe cele trei mari valori amintite mai sus şi că ele nu pot fi încălcate fără a pune apartenenţa noastră la comunitate în pericol".

Evenimentul "Despre Valori" va avea loc începând cu ora 17,30, la sediul ICEPRONAV Galaţi, situat pe strada Portului, nr. 19A, la etajul 6.

Citit 2496 ori Ultima modificare Marți, 19 Ianuarie 2016 15:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.