Zece copii au PRIMIT calculatoare, la hramul Bisericii „Sfinţii Trei Ierarhi”, din Mazepa II

Zece copii au PRIMIT calculatoare, la hramul Bisericii „Sfinţii Trei Ierarhi”, din Mazepa II
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sute de credincioşi s-au adunat la Biserica "Sfinţii Trei Ierarhi" din Mazepa II, sâmbăta trecută, când lăcaşul de rugăciune şi-a sărbătorit hramul. Au venit la slujbă şi copii, atât din parohie, cât şi din nordul judeţului şi chiar de la şcolile din Titcov şi Frecăţei (din Insula Mare a Brăilei). Copiii prezenţi au participat şi ei la sărbătoare, susţinând programe artistice. Evenimentul s-a bucurat atât de participarea unui întreg sobor de preoţi, cât şi a Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

"În cadrul programului parohial "O şansă pentru tinerii noştri!", Înalt Prea Sfințitul Casian a binecuvântat şi a oferit unui număr de 50 elevi şi studenți cu rezultate remarcabile la învățătură şi la diferite olimpiade şi concursuri premii în bani şi/sau cărţi ziditoare de suflet. De asemenea, cu sprijinul unor oameni cu suflet mare din Galaţi, un număr de zece copii din două parohii foarte sărace din nordul judeţului Galaţi au primit câte un computer. La final, a fost săvârşit parastasul pentru ctitori şi a fost binecuvântată agapa pentru hram, din care s-au împărtăşit toţi credincioşii prezenţi”, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Biserica "Sfinţii Trei Ierarhi" din Mazepa II este una dintre cele mai vechi din oraş, având peste un secol şi jumătate. A fost supusă unui amplu proces de reabilitare în perioada 2004-2012, devenind şi una dintre cele mai bine gospodărite din oraş. Lucrările realizate cu binecuvântare arhierească s-au făcut prin permanenta implicare a preoţilor slujitori, sub coordonarea părintelui paroh Lucian Pietroaia, vicar administrative al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Sursa foto: arhivă ADJ

Citit 829 ori Ultima modificare Marți, 02 Februarie 2016 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.