Programul PERIUȚA - metoda inedită a unui primar din județul Galați pentru încurajarea igienei dentare
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”, Marius Negri

Programul PERIUȚA - metoda inedită a unui primar din județul Galați pentru încurajarea igienei dentare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După Programul „Băbuţa”, a venit rândul Programului „Periuţa”. Primarul din comuna gălățeană Cerţeşti, Daniel Cotoranu (foto), a ales o metodă inedită pentru a promova igiena dentară în rândul sutelor de copii din comună. Întrucât, din cauza sărăciei şi a lipsei accesului facil la informaţii, mulţi părinţi şi copii nu acordă o atenţie prea mare sănătăţii dentare, primarul Daniel Cotoranu şi tânărul medic stomatolog Tanţa Sbirnea au gândit o campanie atractivă, cu rol, în primul rând, de conştientizare şi prevenţie în rândul populaţiei.

Practic, fiecare elev primeşte gratuit, la şcoală, o periuţă, cu care se spală pe dinţi, după care medicul stomatolog le oferă copiilor un control gratuit, pentru a identifica problemele cu care aceştia se confruntă. Ulterior, rezultatele controlului sunt transmise părinţilor, pentru ca aceştia să aibă grijă ca afecţiunile să fie tratate. Programul a fost lansat, mai întâi, în satul Cotoroaia, unde s-a bucurat de un real succes, potrivit primarului, iar în prezent a fost extins şi la nivelul localităţii Cerţeşti.

„Deja urgenţele din Cotoroaia au fost rezolvate. Copiii au venit cu părinţii la cabinetul stomatologic şi au fost trataţi, cu atât mai mult cu cât preţurile pentru ei sunt mai mici decât cele practicate pentru adulţi”, ne-a spus Daniel Cotoranu. Totodată, primarul ne-a povestit că, mai nou, copiii sunt învăţaţi şi cum să se spele corect pe dinţi, cu ajutorul unor mulaje folosite de dr. Tanţa Sbirnea.

Reamintim că, din luna octombrie a anului trecut, comuna Cerţeşti deţine un cabinet stomatologic modern, despre care echipa "Vieţii libere" a scris când s-a deplasat în comună.

AFLĂ mai multe despre PROGRAMUL BĂBUȚA - CLICK AICI

Citit 2029 ori Ultima modificare Luni, 29 Februarie 2016 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.