Emoţii puternice, la "Fani Tardini"/ Dramaticul ne invită la trei spectacole savuroase

Emoţii puternice, la "Fani Tardini"/ Dramaticul ne invită la trei spectacole savuroase
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Învăţăm alături de "Take, Ianke şi Cadâr", râdem la piesa lui Cehov şi reflectăm "Acasă la tata" 

O parabolă cu dialoguri cuceritoare, în care predomină lupta pentru adevăr, valorile prieteniei şi toleranţa faţă de diferenţele etnice sau rasiale. Cu asta începe weekendul la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, pentru că se joacă sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 19,00, „Take, Ianke şi Cadâr”, de Victor Ion Popa. Cunoscuta piesă se numără printre spectacolele cu mare priză la public. Considerată o capodoperă a literaturii interbelice româneşti, piesa cucereşte datorită mesajului puternic, din care răzbate căldura umană. Spectacolul „Take, Ianke şi Cadâr” împărtăşeşte poveste unor prieteni de-o viaţă: un creştin, un evreu şi un turc, care ajung protagoniştii unei dispute furtunoase declanşate de dorinţa copiilor lor de a se căsători, deşi au religii diferite. Ea este evreică, iar el este ortodox şi pentru comunitate aşa ceva este de neconceput. Personajelor piesei le vor da viaţă actorii: Marian Sterian, Gabriel Constantinescu, Petrică Păpuşă, Dan Căpăţână, Ciprian Braşoveanu, Cristina Uja şi Svetlana Friptu. Regia îi aparţine lui Eugen Făt.

„Cerere în căsătorie”

Duminică, 17 aprilie, de la ora 19,00, la Teatrul Dramatic începe un exerciţiu umoristic. În Sala Mare se joacă piesa „Cerere în căsătorie”, de Anton Pavlovici Cehov. Piesa lui Cehov, regizată de Felix Alexa, este un studiu dramatic despre oameni singuri şi confuzi, care nu şi-au găsit jumătatea şi încearcă să-şi găsească locul şi echilibrul. Jocul este alert şi ţine în priză emoţiile şi sentimentele spectatorilor. În distribuţie îi regăsim pe Cristian Gheorghe, Petronela Buda şi Lucian Pînzaru.

„Acasă la tata”

Actorii Teatrului „Maria Filotti” din Brăila revin joi, 21 aprilie, pe scena Dramaticului din Galaţi. De la ora 19,00, publicul poate viziona piesa „Acasă la tata”, de Mimi Brănescu, în regia lui Radu Nichifor şi scenografia Soranei Ţopa. Piesa aduce pe scena necazurile cotidiene, dar şi mari drame existenţiale ale unor simpli locuitori din satele româneşti. Tonul prin care se remarcă este cât se poate de realist. Spectacolul nu „spune” o singură poveste, ci mai multe, pretext pentru remarcabile recitaluri actoriceşti. În distribuţie îi regăsim pe actorii: Monica Zugravu, Corina Borş, Adrian Ştefan, Alexandru Marin, Narcisa Novac şi Dan Moldoveanu, alături de Lucian Pînzaru, actor al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi.

Preţul biletelor este de 18,90 şi 14,70 lei pentru adulţi, iar pentru elevi, studenţi şi pensionari este de 10 lei.

Citit 11785 ori Ultima modificare Joi, 14 Aprilie 2016 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.