CÂND am putea AFLA unde s-au găsit tonele de BRÂNZĂ EXPIRATĂ
Foto: Sursa foto: Internet

CÂND am putea AFLA unde s-au găsit tonele de BRÂNZĂ EXPIRATĂ
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cazul celor şase tone de brânză expirată, descoperite de poliţiştii şi inspectorii sanitar-veterinari gălăţeni, a provocat mari controverse, pentru că nu a fost publicat numele societăţii comerciale anchetate.

Despre condiţiile în care s-ar putea afla la ce societate au fost identificate aceste nereguli am discutat cu comisarul şef-adjunct al Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi, Carmen Tudor. Reprezentanta CJPC a precizat că instituţia în care activează nu este implicată în cercetarea acestui caz.

Şefa CJPC susţine totuşi că, în cazul controalelor efectuate de instituţia pe care o conduce, consumatorii ar putea afla numele magazinelor la care s-au descoperit nereguli numai  după efectuarea procedurilor legale. „Procesul verbal final se încheie ulterior constatărilor. După ce s-a desfăşurat procedura de constatare a contravenţiei, societatea comercială are dreptul de contestaţie către instanţa de judecată. Actul poate rămâne definitiv şi irevocabil după toate derulările din justiţie. Acesta este motivul pentru care nici noi nu dăm numele operatorilor economici. Se anunţă numele dacă actul rămâne definitiv şi irevocabil. Dacă societatea comercială nu se apără în vreun fel, în decursul a 15 zile, înseamnă că încălcările sunt reale, iar numele acesteia poate fi publicat”, ne-a declarat Carmen Tudor.

Brânzeturi expirate, încă la vânzare

În apropierea sărbătorilor pascale, comisarii CJPC Galaţi fac controale intense pe raza întregului judeţ. Recent, au fost observate nereguli la toate categoriile de produse alimentare.

"În ceea ce priveşte brânzeturile, au fost identificaţi patru operatori economici cu încălcări. Am găsit produse expirate, chiar şi de trei luni, dar nu în cantităţi spectaculoase. Am găsit brânză de vaci expirată şi depozitată în stare de congelare. Dacă brânza de vaci se comercializează în vrac, trebuie să fie proaspătă, refrigerată, nu congelată. Brânzeturile alterate pot fi observate după culoare, miros şi gust. Consumatorii trebuie să fie atenţi dacă în vitrine este telemea, spre exemplu, sau o specialitate anumită. Cele din urmă au proteine animale şi lactate într-o cantitate mică. Specialităţile sunt un amestec între proteine, lactate şi grăsimi vegetale. Trebuie să fie atenţi la etichetă. Dacă au dubii, pot să solicite şi eticheta originală, unde pot vedea termenul scris de producător. Operatorul economic este obligat să scrie data de valabilitate pe eticheta de preţ, care trebuie să corespundă cu eticheta de pe cutia colectivă”, a completat comisarul şef-adjunct al CJPC Galaţi.

DEMERS pentru informarea populaţiei: ”VIAȚA LIBERĂ” CERE PUBLIC instituţiilor abilitate să spună ce MAGAZIN deţinea tonele de BRÂNZĂ EXPIRATĂ

Citit 1701 ori Ultima modificare Joi, 28 Aprilie 2016 00:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.