La Universitatea „Dunărea de Jos”/ „Candidezi, te provocăm!”, o dezbatere pentru viitorul Galaţiului

La Universitatea „Dunărea de Jos”/ „Candidezi, te provocăm!”, o dezbatere pentru viitorul Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Reprezentanţi ai societăţii civile, reunind organizaţii neguvernamentale gălăţene dintre cele mai diverse ca arie de interes, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos”, au organizat sâmbătă, 28 mai, o dezbatere electorală la care au fost invitaţi cei 12 candidaţi pentru funcţia de primar al Galaţiului. Scopul întâlnirii a fost de a facilita prezentarea problemelor de interes pentru comunitate, precum şi potenţialele soluţii pe care candidaţii la „funcţia supremă” în municipiu le au în vedere.

Cadrul de organizare a fost mai mult decât generos, „arena” dezbaterii fiind chiar holul monumental al Universităţii „Dunărea de Jos”. Candidaţii au fost aduşi în lumina reflectoarelor pe o scenă special amenajată, în faţa unui panou cu o impozantă imagine a Galaţiului. „Candidezi, te provocăm” a fost deviza întâlnirii organizate de societatea civilă, moderator fiind desemnat cunoscutul jurnalist, dar şi militant al societăţii civile, Liviu Mihaiu. Mai mult, dezbaterea a fost transmisă în directă şi pe canalele on-line, astfel încă un număr cât mai mare de gălăţeni să poată afla care sunt ideile candidaţilor. Problema a fost că, din cei 12 candidaţi, doar şapte au onorat invitaţia, respectiv, în ordinea intrării în scenă: Marius Stan, Cătălin Cristache, Iulian-Nicuşor Aramă, Constantin Telegan, Ionel Goldură, Daniela Simona Vreme şi Dorin Butunoiu. În cazul celorlalţi candidaţi – Eugen Durbacă, Nicuşor Ciumacenco, Ionuţ Pucheanu, Daniela Chelaru, Monica Roman – scaunele rezervate pe scenă au rămas goale, doar cu fotografiile acestora.

Dezbaterea, axată pe trei teme – „Educaţie şi cultură”, „Mediul de afaceri, investiţii şi proiecte europene”, „Social (calitatea vieţii) – timp liber”, „Gospodărire urban-administrativă” - a avut şi momente mai aprinse, şi momente în care candidaţii au mai „derapat” pe lângă subiect, dar şi unele în care chiar s-au pus în evidenţă unele proiecte cu adevărat viabile pe care Galaţiul le aşteaptă de mult, precum modernizarea urbanistică, revigorarea bazelor de agrement şi de petrecere a timpului liber, recuperarea moştenirii culturale a Galaţiului, îmbunătăţirea activităţilor instituţiilor sociale etc.

Nu ne rămâne decât să sperăm că societatea civilă a reţinut care sunt cele mai bune proiecte şi va şi urmări să le vadă puse în practică, iar candidatul care va ieşi învingător în cursa pentru Primăria Galaţi nu va uita nici de promisiunile făcute, dar nu va ocoli, poate, nici unele din ideile bune pe care, eventual, le-au avut contracandidaţii săi.        

Citit 2273 ori Ultima modificare Duminică, 29 Mai 2016 17:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.