O nouă DONAȚIE făcută de clubul Rotary Donaris Galaţi pentru Spitalul Judeţean

O nouă DONAȚIE făcută de clubul Rotary Donaris Galaţi pentru Spitalul Judeţean
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Clubul Rotary Donaris Galaţi a făcut o nouă donaţie către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Andrei" Galaţi, constând în aparatură şi instrumentar medical în valoare de peste 4.000 de euro. Beneficiară a acestui act de caritate este secţia de Chirurgie toracică din cadrul unităţii sanitare. Graţie aparaturii şi instrumentarului medical oferite de clubul Rotary , chirurgii din secţie vor putea opera de-acum în condiţii mai sigure. În acelaşi timp, donaţia este de mare ajutor şi pentru pacienţii cu boli severe internaţi în secţie.

"Clubul Rotary Donaris Galaţi vine din nou în sprijinul Spitalului de Urgenţă Galaţi, prin donarea unui electrocardiograf şi a unor instrumente medicale destinate sălii de operaţie din secţia Chirurgie Toracică. Suma de peste 4.000 de euro necesară pentru achiziţionarea acestor instrumente s-a strâns în urma spectacolului "Străini în noapte", cu Florin Piersic, eveniment organizat la Casa de Cultură a Sindicatelor. Clubul nostru organizează două astfel de spectacole pe an, cu scopul de a strânge fonduri pentru donaţii", a spus Ruben Vicol, preşedintele Clubului Rotary Donaris Galaţi.

"Pot spune că am ieşit dintr-o situaţie acută"

Doctorul Dumitru Işfan (foto 3), şeful secţiei de Chirurgie toracică, a explicat de ce donaţia făcută de clubul Rotary este esenţială pentru secţia pe care o conduce. "Electrocardiograful mobil ne permite să facem de-acum electrocardiograme chiar la patul pacientului, fără ca bolnavul să mai fie plimbat prin spital pentru astfel de investigaţii. Acest aspect este foarte important dacă ne gândim la faptul că mulţi dintre pacienţii internaţi la noi în secţie se află în stare destul de gravă. De asemenea, instrumentele chirurgicale donate ne sunt de un real ajutor, deoarece cele pe care le avem acum datează de aproximativ 40 de ani. Acum vom putea opera în condiţii mai sigure pentru noi, chirurgii, iar pacienţii vor avea şanse în plus. Prin această donaţie pot spune că am ieşit dintr-o situaţie acută", a precizat dr. Dumitru Işfan.

Nu este pentru prima oară când clubul Rotary Donaris Galaţi face donaţii Spitalului Judeţean. În trecut, a mai fost renovat un salon de naşteri din secţia de Neonatologie şi au fost donate două perechi de ochelari speciali, folosite acum de neurochirurgii de la Spitalul Judeţean pentru operaţiile fine realizate pe creier.

Citit 2846 ori Ultima modificare Joi, 30 Iunie 2016 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.