Pelerinajul de la Buciumeni, ediţia 2016
Foto: Foto: arhiva ADJ

Pelerinajul de la Buciumeni, ediţia 2016
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În Arhiepiscopia Dunării de Jos a avut loc tradiţionalul pelerinaj al tinerilor liceeni la Mănăstirea Buciumeni, care şi-a serbat hramul, manifestare ajunsă la cea de a XXI-a ediţie. Evenimentul s-a desfăşurat de Sfânta Treime, pe 20 iulie, sub genericul  „2016 - Anul Omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox“.

Ca în fiecare an, hramul Mănăstirii Buciumeni a adunat peste 100 slujitori din administraţia eparhială şi din cele opt protopopiate ale eparhiei, care au slujit Sfânta Liturghie împreună cu Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, sosit la Buciumeni în urma invitaţiei făcute de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, care se află în aceste zile, împreună cu delegaţia Bisericii Ortodoxe Române, în insula Creta, la lucrările Sfântului şi Marelui Sinod Panortodox.

La Altarul de vară din mijlocul pădurii, tinerii şi credincioşii de toate vârstele au susţinut cântările Sfintei Liturghii într-o desăvârşită simfonie liturgică. De asemenea, grupe de copii şi tineri din Brătuleşti, Rădeşti, Lieşti şi Ianca le-au oferit celor prezenţi un microconcert de cântece religioase şi patriotice”, se arată în comunicatul remis de Biroul de Presă al Dunării de Jos.

Aflat în Grecia, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian le-a adresat un mesaj de binecuvântare tinerilor şi tuturor participanţilor la hramul mănăstirii Buciumeni. “Între tinerii pelerini la hramul Buciumenilor s-au numărat şi premianţi din grupele de copii care au participat anul acesta la programele catehetice-naţionale „Hristos împărtăşit copiilor“ şi care s-au implicat în proiectul catehetic naţional “Biserica şi Şcoala din sufletul meu”. Acestora li s-au adăugat numeroşi profesori de Religie, cadre didactice de la alte discipline de învăţământ, dar şi părinţi, membri A.P.O.R. de la filialele constituite în cadrul Eparhiei Dunării de Jos. După tradiţionala agapă din mijlocul pădurii, s-au format grupuri de cateheză, în centrul cărora s-au aflat preacucernicii părinţi slujitori şi profesorii de religie provocând tinerii la dezbateri punctuale a unor subiecte de interes pentru misiunea în rândul liceenilor şi al persoanelor din segmentul de vârstă pe care aceştia îl reprezintă”, se mai arată în comunicatul citat.

La final, fiecare elev a primit din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos câte un exemplar din revista eparhială, broşura „Hristos în căutarea tânărului şi tânărul în căutarea lui Hristos“ şi iconiţe, apărute la editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Citit 1447 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Iunie 2016 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.