FOTO/ Cei mai RAPIZI POȘTAȘI gălăţeni sunt cei de la ţară!
Foto: Foto ”Viața liberă”, Mariana Constandache

FOTO/ Cei mai RAPIZI POȘTAȘI gălăţeni sunt cei de la ţară!
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Parcurg zilnic zeci de kilometri, pe arşiţă, ploaie, sau viscol, cărând în spate o geantă care deseori depăşeşte zece kilograme. Înfruntă câinii, şi, câteodată, aşa cum s-a întâmplat în trecut, lăcomia hoţilor, dar rămân fideli misiunii pe care şi-au ales-o, aceea de a le duce oamenilor corespondenţa. Factorii poştali nu se dau înapoi nici de la muncă, dar nici de la competiţie, când vine vorba să-şi arate, aşa, ca între colegi, dibăcia în parcurgerea contra timp a unui traseu, motiv pentru care zeci de factori poştali din Galaţi s-au întâlnit sâmbătă în Grădina Publică, pentru a participa la cea de-a 37-a ediţie a Marşului Factorilor Poştali - faza judeţeană.

Atât doamnele înscrise la concurs, cât şi domnii s-au aliniat încrezători la start şi nu s-au dat bătuţi în cursele de 3 kilometri, cât a avut de parcurs prima categorie, şi respectiv 5 kilometri, distanţă rezervată bărbaţilor, cu atât mai mult cu cât majoritatea nu erau la prima participare.

Prima care a trecut linia de sosire la proba fetelor a fost o poştăriţă din Frumuşiţa. În vârstă de 36 de ani, Ecaterina Mânăstirenau nu este nici la prima participare şi şi nici la prima mare reuşită la o astfel de competiţie. Are antrenament pe drumurile de ţară, zilnic parcurgând zeci de kilometri pentru a le duce localnicilor din două sate corespondenţa. 

„Am mai câştigat o dată. E greu la ţară, dar dacă îţi place ceea ce faci, reuşeşti. Parcurg zilnic pe jos cam 20 de kilometri”, ne-a declarat câştigătoarea la finalul cursei.

Tot un „veteran” al curselor, dar şi al kilometrilor parcurşi zilnic în slujba comunităţii a câştigat şi la categoria „bărbaţi”. Poştaşul din Pechea are 16 ani vechime în această meserie şi 15 în calitate de participant la marş.

Sper să mă mai menţin în formă. Merg zilnic şi 30 de kilometri, iarna e mai dificil, dar mă descurc. Geanta e în continuare grea, nu s-a mai uşurat de când cu mailurile. Sunt facturile şi sunt multe!”, ne-a spus Petrică Angheluţă, 44 ani.

Participanţiii s-au bucurat de o vie susţinere din partea a zeci de colegi care au venit special ca să-i încurajeze, dar şi a familiilor. Pentru ca cei dragi să simtă şi ei gustul competiţiei, la finalul marşului, copiii poştaşilor au fost provocaţi să parcurgă o tură. Poate cine ştie, printre ei sunt şi unii care, într-o zi, vor moşteni meseria părinţilor şi o vor duce mai departe!

Citit 1750 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Iulie 2016 15:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.