Paramedicii gălăţeni, printre CEI MAI BUNI SALVATORI din sud-estul României
Foto: Sursa foto: ISU Galati

Paramedicii gălăţeni, printre CEI MAI BUNI SALVATORI din sud-estul României
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Acordarea primului ajutor în momentele critice care succed un accident de circulaţie este punctul forte al paramedicilor şi pompierilor de la ISU Galaţi, viteza de reacţie şi calitatea serviciului medical de care depinde viaţa sau integritatea corporală a unei victime reprezentând atu-urile cu care aceştia au reuşit să obţină un loc onorant la cea mai recentă competiţie de profil.

A cincea ediţie a „Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat”, derulată la Galaţi în perioada 29-30 iunie, a reunit echipe de paramedici şi pompieri de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti-Ilfov, Constanţa, Tulcea, Galaţi, Vrancea, Buzău şi Brăila. Concursul profesional a cuprins două probe. care au vizat testarea capacităţii pompierilor de a descarcera şi a paramedicilor de a acorda primul ajutor. Fiecare echipă a fost formată din câte şapte membri.

Cele două probe au fost independente, fiecare echipă având de rezolvat două scenarii complexe, care să pună în evidenţă competenţele profesionale dobândite. Un scenariu a impus descarcerare a unei persoane dintr-un vehicul ca urmare a unui accident rutier, iar cea de-a doua probă a constat în acordarea primului ajutor calificat", a precizat mr. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Felul în care au gestionat cele două probe din concurs le-a adus satisfacţia maximă celor de la ISU Bucureşti-Ilfov, care au ocupat primul loc şi la la acordarea primului ajutor, şi la descarcerare. Gălăţenii au fost pe poziţia a doua la asistare medicală a victimelor, urmaţi de cei de la ISU Vrancea. Pe locurile doi şi trei la proba de descarcerare s-au situat pompierii de la Buzău şi respectiv Vrancea.

Citit 9604 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Iulie 2016 12:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.