Câţi gălăţeni au renunţat la sistemul centralizat de termoficare/ Ultima săptămână pentru solicitarea avizului de deconectare

Câţi gălăţeni au renunţat la sistemul centralizat de termoficare/ Ultima săptămână pentru solicitarea avizului de deconectare
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Gălăţenii nu s-au mai înghesuit, anul acesta, să renunţe, cu acordul autorităţilor, la căldura şi apa caldă din sistem centralizat, semn că ori oamenii au preferat să se debranşeze ilegal de la reţeaua publică de termoficare, ori cei care au rămas captivi în sistem nu dispun de resurse financiare, ori pur şi simplu consumatorii se tem de sursele alternative de producere a apei calde şi căldurii şi preferă, în schimb, un serviciu furnizat de autorităţi, care să nu le dea prea multe bătăi de cap.

Dacă, anul trecut, de la începutul lunii aprilie şi până la finele lunii iulie, societatea de termoficare, Calorgal, eliberase peste 2.100 de avize de debranşare de la căldura şi/sau apa caldă furnizate în sistem centralizat, anul acesta, în aceeaşi perioadă, au fost eliberate doar 607 avize de deconectare de la reţeaua publică, a precizat purtătorul de cuvânt al Calorgal, Mihai Costache.

Reprezentanţii distribuitorului de apă caldă şi căldură au anunţat că, întrucât ziua de luni, 15 august, este declarată nelucrătoare, termenul limită pentru solicitarea de avize de debranşare de la reţeaua publică de termoficare a fost decalat cu o zi. „Ca urmare a faptului că ziua de luni, 15 august 2016 este declarată zi nelucrătoare, Calorgal anunţă decalarea cu o zi, pentru marţi, 16 august 2016, a termenului limită pentru depunerea cererilor pentru executarea lucrărilor de deconectare, sigilare şi inventariere a instalaţiilor de încălzire şi eliberare a procesului verbal de inventariere. Detalii complete despre procedură sunt disponibile pe www.calorgal.ro, secţiunea avize”, au transmis reprezentanţii societăţii de termoficare.

În anul 2015, de la data de 1 aprilie şi până pe 15 august, au fost înregistrate nu mai puţin de 2.900 cereri de debranşare, în timp ce în anul 2014, în aceeaşi perioadă, 2.300 de familii/persoane au cerut să renunţe la sistemul „la comun”, preferând să opteze pentru alte surse de producere a căldurii şi apei calde.

Nu trebuie ignoraţi însă gălăţenii care locuiesc în zona unitară, cărora nu le este permis să se debranşeze de la reţeaua publică de termoficare, dar care, nemulţumiţi de serviciile furnizate de autorităţi, au decis să-şi îmbunătăţească traiul de zi cu zi fără a solicita avize în acest sens. Evident, aceştia, precum şi cei care renunţă la sistem fără a deţine aviz (se vehiculează faptul că nu sunt puţini) nu figurează în baza de date a autorităţilor.

Conform informaţiilor furnizate Primăriei de către reprezentanţii Calorgal, la jumătatea lunii iulie, la sistemul centralizat de termoficare mai sunt branşate, conform datelor obţinute de la asociaţiile de proprietari, 35.910 apartamente. De reţeaua publică de termoficare mai depind şi 209 agenţi economici, 74 de unităţi bugetare şi 285 de clienţi privaţi.

Citit 8350 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 21:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.