Ce se întâmplă, în aceste zile, la BISERICA Mavramol
Foto: Foto ”Viața liberă”

Ce se întâmplă, în aceste zile, la BISERICA Mavramol
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)


Biserica Mavramol, din centrul oraşului, se îmbracă în aceste zile în straie noi. Sub coordonarea părintelui paroh Mihai Gherghe, ieri, mai mulţi oameni trebăluiau prin jurul bisericii, pregătind-o pentru hramul sărbătorit luni, 15 august, la Adormirea Maicii Domnului.

De altfel, pregătirile pentru marea sărbătoare au început aici din vreme. De la începutul postului, Sfânta Liturghie se ţine în fiecare zi. În plus, comitetul parohial a pregătit şi o serie de ajutoare, pentru enoriaşii mai nevoiaşi. Chiar ieri, tinerii din comitet le duceau pachete cu alimente celor 30 de vârstnici singuri şi neputincioşi pe care biserica îi ajută, la sărbători şi ori de câte ori constată că mai au nevoie. Mai erau de dat şi haine, la fel, pentru oamenii săraci, cărora le-ar fi de folos.

Seria de acţiuni va fi încununată luni, de dimineaţă, când credincioşii se vor strânge la Sfânta Liturghie şi se vor ruga, la praznicul Adormirii Maicii Domnului. După, vor avea prilejul să asiste la un program artistic planificat minuţios de părintele paroh, Mihai Gherghe, pasionat de o viaţă de muzica de calitate. Patru tineri artişti invitaţi vor cânta pricesne şi lieduri în cinstea Maicii Domnului. O interpretă de muzică populară va cânta, apoi, despre credinţă şi despre mamă, fiind praznicul Adormirii Maicii Domnului. La final, grupul Kalofonis le va aduce credincioşilor prezenţi muzică veche autentică.

La încheierea manifestărilor prilejuite de hramul bisericii Mavramol, fiecare participant va primi câte un pachet cu alimente.

Citit 2271 ori Ultima modificare Vineri, 12 August 2016 01:40

1 comentariu

 • postat de Ioana
  Vineri, 12 August 2016 12:57
  95.142.161.***
  Foarte frumos, dar ar fi fost cu mult mai frumos si mult mai interesant daca ar fi terminat mai repede de amenajat/construit acel parculet care se construieste in fata bisericii in locul acelei zone dezolante ce era inainte. Apropo imagini, informatii, detalii noi cu stadiul lucrarilor la acel parculet nu aveti?

  Asta daca tot ziceti ca ati fost acolo si ati vazut cu ochii vostri cum faptul ca "ieri, mai multi oameni trebaluiau prin jurul bisericii, pregatind-o pentru hramul sarbatorit luni, 15 august, la Adormirea Maicii Domnului".

  Multumim anticipat pentru informatiile noi.  P.S.: Si cred ca este necesar un update al informatiilor stadiului lucrarilor santierelor din Galati a multor alte articole din Viata Libera.
  2
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.