Inginer acuzat că şi-a OMORÂT COPILUL pentru că plângea

Inginer acuzat că şi-a OMORÂT COPILUL pentru că plângea
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au preluat o anchetă de la colegii lor bucureşteni, anchetă care a scos la iveală o întâmplare şocantă. În urma cercetărilor s-a dovedit faptul că un bebeluş de doar două luni a fost ucis chiar de tatăl său. Cazul nu ar fi ajuns, cel mai probabil, în atenţia anchetatorilor dacă mama micuţului nu ar fi sunat la numărul unic de urgenţă 112 pentru a semnala faptul că băieţelul său abia mai respiră.

Întâmplarea a avut loc la finele anului 2015, chiar în noaptea de Crăciun. Bebeluşul, al treilea copil al familiei Pohrib, fusese hrănit de mama sa şi pus apoi în pat, lângă tatăl său. Bărbatul, inginer de profesie, venit din tură de noapte, s-a trezit din somn din cauză că mezinul familiei plângea. Deranjat peste măsură de plânsetul micuţului, se pare că bărbatul l-ar fi lovit pe cel mic în cap. Cel puţin aşa susţin anchetatorii că s-ar fi petrecut faptele.

Din pat, cu ambulanţa la spital

La câteva ore, timp în care femeia îşi ştia copilul în siguranţă alături de tatăl său, a mers în camera în care cei doi dormeau. A fost şocată să vadă că micuţul abia respiră. Speriată, femeia a apelat imediat 112 şi a solicitat ajutorul unui echipaj medical. La faţa locului a ajuns o ambulanţă, care l-a preluat pe micuţ şi l-a transportat la Spitalul de Urgenţă "Sf. Ioan" din Galaţi. Starea lui era însă foarte gravă, motiv pentru care medici au decis să îl transfere la o clinică din Bucureşti.

“Un echipaj al ambulanţei a transportat la Spitalul “Marie Curie” din Bucureşti, de la Spitalul de Pediatrie din Galaţi, un sugar de două luni, care a suferit un traumatism cranio-cerebral grav, cu o fractură parietală cu înfundare, şi care prezenta convulsii. Bebeluşul era într-o stare generală foarte gravă. A fost transferat de echipajul nostru cu medicul de gardă şi a ajuns la “Marie Curie” tot în stare gravă. Traumatismul a fost cauzat, se pare, de o agresiune din partea părintelui", ne-a explicat medicul Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Preluat de medicii din Bucureşti, copilul a mai supravieţuit doar câteva zile. Pe 7 ianuarie, însă, medicii au fost nevoiţi să înregistreze decesul copilului. Iniţial, tatăl micuţului, Paul Pohrib, a explicat faptul că sugarul ar fi fost lovit în cap cu o jucărie, de unul dintre fraţii săi. Acest aspect a fost însă contrazis de medicii legişti din Bucureşti, care, în urma necropsiei, au arătat faptul că loviturile au fost mult prea puternice, motiv pentru care au ajuns la concluzia că acestea nu puteau fi provocate de un alt copil.  Astfel, au fost anunţate autorităţile.

Doi copii lăsaţi în grija mamei

O primă anchetă a fost deschisă la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Sectorul 4 Bucureşti. Asistenţii sociali de aici au cerut ajutorul colegilor de la Galaţi, care au demarat şi ei imediat o anchetă. “Am fost sesizaţi de DGSPC Sector 4, care, la rândul lor, au fost sesizaţi de Spitalul "Marie Curie", că ar fi vorba despre un traumatism cranian, destul de grav, cu înfundare, cu dublă fractură, ceea ce a dus la concluzia că ar putea fi vorba despre un traumatism prin lovire cu un corp dur. Am sesizat şi noi organele competente, ceea ce au făcut şi colegii de la Bucureşti. Mai mult, am efectuat şi o anchetă socială la domiciliul familiei, unde mai există doi copii minori, care nu a relevat nimic negativ. Au un mediu de viaţă foarte bun, dar îi vom menţine în monitorizare. În timpul anchetei s-a discutat doar cu mama, tatăl fiind în arest preventiv”, ne-a declarat Ciprian Groza, directorul adjunct al DGASPC Galaţi, care  a precizat şi faptul că, în prezent, mama bebeluşului este într-o stare bună şi nu necesită consiliere psihologică.  Astfel, ceilalţi doi copii ai familiei, de trei, respectiv, doi ani, vor rămâne în continuare în grija mamei.

Tatăl, trimis în judecată

În urma sesizărilor făcute, procurorii au demart şi ei o anchetă, de data aceasta penală, pentru a afla ce s-a întâmplat de fapt în casa familiei Pohrib. Ţinând cont că familia Pohrib locuieşte în Galaţi, ancheta a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. Procurorii i-au audiat pe cei doi părinţi ai sugarului şi au încercat să afle de la ei ce s-a întâmplat de fapt. Iniţial, tatăl le-a povestit anchetatorilor că bebeluşul a fost lovit în cap de unul dintre fraţi, ca mai apoi să nu excludă varianta că l-ar fi lovit chiar el, dar din greşeală.

Procurorii nu au crezut însă nicio vorbă din cele povestite de bărbat şi au continuat ancheta. Mai mult, Paul Pohrib a fost supus şi unui test la detectorul de minciuni, test pe care l-a picat. Astfel, la mai bine de şapte luni de la moartea bebeluşului, procurorii au strâns suficiente probe pentru a-l acuza pe Paul Pohrib de moartea fiului său, cerând., în timpul cercetărilor, şi arestarea lui preventivă, solicitare aprobată de magistraţii Tribunalului Galaţi. “Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi şi s-a dispus trimiterea în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de omor simplu, infracţiune prevăzută de art. 188 Cod Penal”, ne-a explicat Oana Hâncu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Dosarul a fost înregistrat de curând la Tribunalul Galaţi, iar magistraţii urmează să îi stabilească şi pedeapsa care i se cuvine celui care a dat dovadă de atâta cruzime. Dacă bărbatul de 31 de ani va fi găsit vinovat, riscă să să stea după gratii până la 20 de ani.

Citit 12921 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 21:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.