Galaţiul a sărbătorit Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem

Galaţiul a sărbătorit Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ziua Mondială a Donatorului de Celule Stem Hematopoietice este sărbătorită, în toată lumea, în a treia sâmbătă a lunii septembrie a fiecărui an. În 2016, Ziua a picat pe 17 septembrie, iar ocazia nu a trecut nemarcată la Galaţi. Astfel, la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Galaţi a avut loc, sâmbătă, o campanile de informare şi înscriere în registrul naţional al donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice (RNDVCSH).

“Doar anul acesta, în judeţul Galaţi, s-au înscris în RNDVCSH 488 de posibili viitori donatori de celule stem hematopoietice. În România, numărul persoanelor înscrise de la începutul anului se ridică la aproximativ 5.900. În continuare, este nevoie de cât mai mulţi donatori. Toate persoanele sănătoase, cu vârstă cuprinsă între 18 şi 45 de ani, se pot înscrie pentru a deveni donatori de celule stem hematopoietice. Înscrierea în Registrul donatorilor nu presupune automat şi donarea de celule stem hematopoietice. Donarea este voluntară, anonimă şi neremunerata”, a explicat Camelia Stoichicescu, directoarea CRTS Galaţi.

De celulele stem donate pot beneficia copiii şi adulţii din România care au fost diagnosticaţi cu leucemie sau cu alte boli grave ale sângelui. În România sunt înscrişi în Registru 35.859 de donatori, iar în întreagă lume există peste 28 de milioane de persoane înscrise.

Citit 1139 ori Ultima modificare Duminică, 18 Septembrie 2016 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.