Ţiglina I, locul în care totul este posibil

Ţiglina I, locul în care totul este posibil
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţeanul este gospodar, asta fără nici un dubiu! Chit că cetăţenii oraşului nostru nu au sărbătorit Ziua Gospodarului, sunt mulţi în această urbe cu un spirit atât de întreprinzător, încât te şi cruceşti.

Complexul comercial din Ţiglina I este unul din cele mai interesate locuri – din punct de vedere urbanistic, arhitectonic, ilogic etc. – din Galaţi. Şi nu doar pentru că aici s-a construit, de-a lungul timpului, într-un dispreţ evident faţă de lege şi autorităţi, acoperindu-se aleile interioare din complex, sau fiind îngustate atât de mult, încât obişnuiţii locului privesc cu jale la drumul pe care îl au de făcut.

Nici pentru că în complex funcţionează în bună pace baruri de rockeri cu cizmării pentru pensionari, sau că alături de un magazin alimentar trăieşte de ani de zile un vagabond dus cu pluta, care adună în jurul său atâtea gunoaie, încât te şi miri cum de mai trăieşte!

La tot pasul întâlneşti contraste în complexul comercial Ţiglina I; magazine părăsite/magazine cochete, VIP-uri care coboară din maşină să îşi cumpere pâine/gunoieri care se înghesuie să tragă o duşcă de votcă… Recent, Ţiglina I a confirmat că este locul în care totul este posibil.

Este vorba de spiritul întreprinzător al unei persoane. Nu ştim, deocamdată, despre cine este vorba. Rezultatul muncii sale se vede însă cu ochiul liber; este vorba despre o grădiniţă, împrejmuită cu gard de sârmă, pe care creşte gazon gras şi care are fix în mijloc… o fântână.

Da, o fântână arteziană de toată frumuseţea. Pentru cine nu ştie, fântâna din Ţiglina este replica fidelă a celei construite în curtea societăţii Apă Canal de fostul director Ion Ştefan.

Aici însă, în Ţiglina I, nu se ştie clar cine a ridicat fântâna respectivă. Oamenii se feresc să vorbească, iar câinii vagabonzi ar vrea să-ţi spună, dar nu pot… 

Fântâna cu pricina se află lângă galeriile comerciale amenajate în locul fostului restaurant „Distrugătorul”. Întrebat despre fântână  – pentru că nu poate fi vorba despre investiţia Primăriei, căci în acest caz ar fi trebuit să asistăm fără doar şi poate la o tăiere de panglică! – viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a făcut ochii mari. Nu ştia despre ce este vorba, dar a promis că se va interesa…

Sperăm că nu la inspectorii zonali – plătiţi pentru a patrula prin diverse cartiere şi pentru a semnala „ciudăţeniile” şi încălcările legii – pentru că sunt slabe speranţe ca aceştia să ştie ceva, de vreme ce până acum nu s-a auzit nimic despre acest subiect…   

Explicaţii foto:

1-2: Magazin cu activitate transparentă

3: … şi omul locului, pe care cei din jur  îl cunosc de ani de zile

Citit 2500 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.