Ponei SALVAT de la eutanasiere în urma unei intervenţii chirurgicale în premieră naţională

Ponei SALVAT de la eutanasiere în urma unei intervenţii chirurgicale în premieră naţională
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Organizaţia neguvernamentală “Ajutaţi-l pe Lăbuş” a făcut un nou gest de omenie pentru un animal aflat în suferinţă. De data aceasta a fost vorba despre un pui de ponei, botezat Hanna, care s-a născut cu probleme grave la un picior. Deşi stăpâna sa este o mare iubitoare de animale, urma ca micuţul ponei să fie eutanasiat. “Nu ar fi putut trăi în trei picoare. Tocmai de aceea, domana a decis să-i curme suferinţa. Când am auzit povestea, am încercat să facem tot ce ne stă în puţinţă să o ajutăm”, ne-a explicat Corina Grigore, preşedinta ONG-ului.

Astfel, s-au făcut demersuri pentru a fi găsită o soluţie. Aceasta a venit de la Universitatea de Medicină Veterinară din Cluj. Medicul Cristian Crecan a fost cel care a îndrăznit să efectueze o operaţie în premieră naţională. Micuţul ponei avea două articulaţii răsucite, aşa că a fost operat de o echipă de patru cadre medicale. Timp de trei ore s-a stat în sala de operaţie, dar la final rezultatul a fost cel scontat. “După intervenţia chirurgicală, Hanna a fost ţinută sub supraveghere medicală, timp de câteva luni. Totul a costat 7.700 de lei, spitalizare şi operaţie. Am reuşit cu greu să suportăm aceste cheltuieli, dar ne bucurăm că am reuşit să salvăm o viaţă”, ne-a declarat Corina Grigore.

Acum, Hanna se află, împreună cu mama sa, sub supravegherea celor de la “Ajutaţi-l pe Lăbuş”. În curând însă, mama Hannei se va întoarce la ferma de unde provine. Hanna va rămâne însă la ONG, alături de cei doi măgari, doi cai, un iepure, 1.100 de câini şi 130 de pisici.

Citit 1978 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2016 23:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.