RAZII ÎN PIEȚELE din Galați | Alimente vândute în condiţii improprii, confiscate de poliţiştii locali

RAZII ÎN PIEȚELE din Galați | Alimente vândute în condiţii improprii, confiscate de poliţiştii locali
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au efectuat, timp de două zile, o serie de controale în pieţele agroalimentare de la nivelul municipiului Galaţi, dar şi în zonele apropiate acestora.

În urma acţiunii, în Piaţa din Micro 17, poliţiştii locali au aplicat 63 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de 10.500 de lei. "56 de amenzi au fost date, conform prevederilor HCL 307/2006, pentru lipsa documentelor de provenienţă a mărfii, a preţurilor şi a documentelor care să ateste calitatea acesteia. Au mai fost aplicate cinci sancţiuni pentru lipsa acordului privind exercitarea activităţii de comercializare în zone publice, în baza OUG 99/2000, şi alte două amenzi pentru neachiziţionarea Registrului Unic de Control, conform Legii 252/2003”, ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

De asemenea, poliţiştii locali au aplicat, conform prevederilor Legii 12/1990, zece sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.000 de lei, pentru comercializare în condiţii improprii şi fără documente de provenienţă a mărfii (peşte şi icre). Totodată, oamenii legii au confiscat 118 kilograme de peşte şi 1,6 kilograme de icre.

"În perioada premergătoare sărbătorilor, Poliţia Locală Galaţi este prezentă cu forţe sporite în toate zonele comerciale ale municipiului, în încercarea de a-i descuraja pe cei care vor să comercializeze diverse produse, unele de calitate îndoielnică, încălcând normele şi prevederile legale. Sancţionăm orice abatere de la legislaţia în vigoare, siguranţa cetăţenilor fiind preocuparea noastră majoră”, ne-a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Acţiunile vor continua şi în următoarea perioadă, când poliţiştii vor fi prezenţi la manifestările din duminica Floriilor, precum şi la evenimentele religioase anunţate.

Citit 6468 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Aprilie 2017 19:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.