Gălăţeanca Veronica Capotă - din SUA, înapoi acasă

Gălăţeanca Veronica Capotă - din SUA, înapoi acasă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şcoală de gimnastică la Galaţi *

Pe doamna profesoară Capotă Veronica nu o mai văzusem din anii \'80, când antrena lotul de gimnastică al Şcolii Nr.11, unde eram elevă şi jinduiam la silueta şi graţia micuţelor sportive. În sala de sport a şcolii, avizierul era plin cu diplome, medalii, cupe şi fotografii de la competiţiile unde elevele sale erau neînvinse.

Ştiam că s-a stabilit, în urmă cu 16 ani, în SUA, unde a continuat să facă ce ştia mai bine: să antreneze gimnaste. Sufletul său şi familia sa au rămas, însă, la Galaţi.

Un motiv personal, acela că în curând va avea o nepoţică, a determinat-o să-şi împlinească un vis: de a  deschide, peste o lună, în oraşul nostru, la Inelul de rocadă, un club de educaţie prin muzică şi mişcare pentru copiii între 6 luni şi 6 ani – „Ronnie’s Gymnastics”.

„Iubesc copiii şi îmi iubesc meseria”, mărturiseşte doamna Veronica, peste care anii parcă nu au trecut: are aceeaşi energie şi acelaşi optimism ca la 25 de ani.

„Toată viaţa am lucrat cu fetiţele. Vă daţi seama cu câtă bucurie pregătesc acum acest club, unde va veni şi nepoţica de la fiul meu, Emil”, spune profesoara de gimnastică, adăugând: „Ca profesor, mentor, dar şi în calitate de mamă am un sentiment extraordinar să pot modela un minunat organism uman, asigurându-i pe lângă o dezvoltare fizică  armonioasă,  creşterea încrederii în sine, dar şi creşterea gradului de  sociabilitate, prin interacţiunea cu ceilalţi copii”.

Program adaptat vârstei

„Gimnastica nu doar întăreşte şi dezvoltă flexibilitatea trupului, ci încurajează disciplina şi motivarea celor ce o practică. Este amuzantă, dezvoltă oasele copilului într-un mod sănătos, implică interacţiune socială şi îl determină pe copil să crească sănătos, şi cu spirit olimpic în cursa pentru dobândirea unui echilibru fizic, social, emoţional şi intelectual”, pledează profesoara.

„Ronnie’s Gymnastics” va avea programe diferite, adaptate grupelor de vârstă: micuţii de până la 3 ani vor veni însoţiţi de un adult, iar cei între 3 şi 6 ani vor desfăşura activităţi cu instructoarele clubului. De asemenea, pe etape, ei vor participa la diferite programe speciale, în funcţie de preferinţe: 

„Micuţii vor învăţa noţiuni elementare de limba engleză prin gimnastică, îmbinată cu dans, muzică, balet, jocuri creative menite să îi înveţe să fie puternici, comunicativi şi să-şi dezvolte abilităţile. Începând de la o vârstă fragedă, copiii vor înţelege treptat cât de importantă este mişcarea, rezistenţa lor fizică şi psihică dezvoltându-se într-un mediu bazat pe siguranţă, respect şi stabilitate”, conchide doamna Capotă.

Şi, oare, ce părinte nu şi-ar dori să aibă un copil sănătos, care să ia, încă din primii ani, un start bun în viaţă?

Citit 3040 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

1 comentariu

 • postat de Mihai
  Miercuri, 09 Noiembrie 2011 15:33
  Si cum as face eu oare sa gasesc numarul de telefon al doamnei profesoare Capota Veronica?
  Cine il are, r putea s mi-l spuna si mie la 0733784044?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.