Câţi gălăţeni au fost muşcaţi de maidanezi

Câţi gălăţeni au fost muşcaţi de maidanezi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Sute de gălăţeni sunt muşcaţi, anual, de câinii comunitari. Parte dintre ei, adică aceia care înţeleg cât de rău ar putea ajunge dacă nu cer ajutor, se duc la Urgenţe, iar de acolo ajung la Spitalul de Boli Infecţioase. Anul trecut, nu mai puţin de 751 de gălăţeni muşcaţi ei au mers la medic. De la începutul acestui an, au mai venit încă 121.

În aceste condiţii, degeaba mai vorbim cu patos despre dragoste de câini şi despre cum ar trebui ei ocrotiţi şi lăsaţi să trăiască liberi, câtă vreme aceste animale sunt un pericol pentru oameni. În plus, sunt un pericol şi pentru ele însele. La fel de crud cu a închide un animal într-o cuşcă este să-l vezi suferind şi să-l laşi în continuare în plata Domnului, pe străzi. Un lucru trebuie clarificat: câinii care trăiesc prin oraş nu sunt liberi, ci sunt captivi într-un habitat care nu este al lor.

Însăşi ideea de a fi, în plin oraş, în pericol din cauza unor animale nu prea se potriveşte cu ceea ce ne-am obişnuit să numim „viaţa civilizată”.

Poliţia Animalelor, în adăposturi

Avem şi noi Poliţie a Animalelor, în cadrul DSVSA, dar prerogativele ei sunt mult mai restrânse decât în alte ţări. În cadrul compartimentului de Poliţie a Animalelor lucrează un singur medic veterinar, în sarcinile căruia intră şi verificarea condiţiilor din adăposturile pentru animale.

Pentru diverse nereguli, au fost aplicate, de-a lungul timpului, şase amenzi, în valoare de 13.000 lei, şi cinci avertismente. Când s-au dispus măsuri de remediere, administratorii adăposturilor s-au conformat.        

       

Citit 4659 ori Ultima modificare Duminică, 14 Mai 2017 19:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.