Legea junglei în PARCĂRILE gălăţene

Legea junglei în PARCĂRILE gălăţene
Nesimţire. Unii gălăţeni îngrădesc domeniul public
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Odată cu anunţul Primăriei că locurile de parcare din oraş ar urma să fie închiriate contra sumei de 150 de lei pe an, gălăţenii au început deja să îşi facă griji că nu vor mai avea unde să îşi lase maşinile. Cu toate astea, există şi cetăţeni care n-au dat doi bani pe acest anunţ şi au trecut la măsuri cel puţin absurde: îngrădirea domeniului public.

O sesizare sosită pe adresa redacţiei ne-a atras atenţia. O locatară a blocului C3 din cartierul Micro 21, bloc situat chiar vizavi de Liceul cu Program Sportiv, ne-a contactat în speranţa că problema locurilor de parcare din faţa blocului dânsei va fi rezolvată. "Practic, acum câţiva ani, un cetăţean a îngrădit o parte din parcarea blocului. Gard metalic, înalt, cu porţi încuiate cu lacăt. Am făcut numeroase sesizări la Poliţia Locală şi abia acum am reuşit să avem succes. Cum se poate să îngrădeşti domeniul public şi nimeni să nu îţi zică nimic atâţia ani?", ne-a explicat femeia, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Poliţia Locală a rezolvat parţial problema

"Într-adevăr, am fost sesizaţi de către mai mulţi locatari ai blocului respectiv pentru această problemă. Poliţia Locală Galaţi a dispus către asociaţia de locatari eliminarea porţilor acelui spaţiu îngrădit, însă pentru dărâmarea gardului a fost făcută o adresă către Primăria Galaţi, în vederea scoaterii îngrădirii pe cale administrativă", ne-a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

Primăria caută proprietarul gardului

În încercarea de a afla când va interveni Primăria, am contactat biroul de presă al instituţiei şi am cerut lămuriri. "Am luat act de adresa primită de la Poliţia Locală, astfel că acum lucrăm pentru identificarea proprietarului gardului, căruia cel mai probabil i se vor imputa costurile de eliminare a îngrădirii", ne-a explicat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Până la rezolvare, însă, oamenii vor trebui, în continuare, să îşi caute un loc de parcare. "Ne este frică să ne lăsăm maşinile în spaţiul acela îngrădit. Dacă le găsim cu cauciucurile tăiate?", a conchis femeia care ne-a făcut sesizarea.

Citit 9422 ori Ultima modificare Vineri, 30 Iunie 2017 03:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.