Jos murăturile şi atelierele auto improvizate

Jos murăturile şi atelierele auto improvizate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Garaje demolate conform PUG *

În momentul în care Planul Urbanistic General (PUG) se va finaliza la Galaţi şi dacă acesta va programa ridicarea unor construcţii de interes public în locurile care acum sunt ocupate cu garaje, acestea  vor fi demolate, a declarat merţi, în conferinţă de presă, primarul Dumitru Nicolae.

Acesta a precizat că PUG va fi finalizat în vara anului viitor, însă „proiectul este realizat pe etape, iar unele etape se vor finaliza în această toamnă”. 

Edilul a mai precizat că în prezent, în municipiul Galaţi există 60.000 de autovehicule, la care se adaugă şi cele achiziţionate în leasing. În schimb, locurile de parcare sunt mult mai puţine.

Fără a preciza clar câte locuri de parcare se află în municipiul Galaţi, primarul Dumitru Nicolae a ţinut să spună că în oraş există nu mai puţin de 10.500 de garaje. Trecând peste faptul că pe locul unui garaj s-ar putea parca mai multe maşini – dacă nu ar mai exista garajul, ci o parcare supraetajată, de pildă – primarul Dumitru Nicolae a confirmat şi faptul că mulţi din cei care au garaje le folosesc pe post de depozit de murături, atelier auto, sau loc de desfăşurare a altor activităţi economice.

„Primăria nu prea are cadru legal pentru a acţiona în acest sens. Însă dacă PUG va stabili că trebuie să se construiască o parcare supraetajată într-un loc în care acum sunt garaje, aceste garaje se vor demola, deoarece sunt construcţii provizorii, iar în contract spune că posesorul se obligă să demoleze construcţia, în cazul unui obiectiv de interes public. Probabil vom stabili, în cadrul unei şedinţe  de CL, că aceia care au avut garaj acolo să aibă dreptul să parcheze, o perioadă de timp, fără să plătească…”, a declarat primarul Dumitru Nicolae.

Acesta a adăugat că prin construcţia a cinci parcări supraetajate, câte se preconizează a se ridica la Galaţi, s-ar putea crea 2.000 de noi locuri de parcare.

Citit 1470 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.