Încă trei zile de film în aer liber

Încă trei zile de film în aer liber
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Continuă, până duminică, cea de-a VIII-a ediţie a "Modern Movie Festival". Spectatorii au acces gratuit şi li s-au pus la dispoziţie o mie de fotolii din plastic, pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Să sperăm că nu va ploua!

În această seară - "Poziţia copilului"

În această seară, de la ora 21,00, vom vedea un film recent, de mare notorietate, cu recunoaştere internaţională, celebrul „Poziţia copilului”. Regia este semnată de Călin Peter Netzer.  Pelicula a fost distinsă, în 2013, cu Premiul "Ursul de Aur" la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin şi Premiul cel mai bun film la Festivalul de la Namur, Belgia, iar în 2014, cu Marele Premiu şi Trofeul Uniunii Cineaştilor din România, precum şi cu Premiul Gopo pentru cel mai bun film. Un film dur, realist, pe un subiect contemporan. La proiecţie a fost anunţată şi prezenţa regizorului, alături de actriţa Nataşa Raab, care apare în film, şi de criticul de film şi producătorul Bogdan Burileanu.

Astăzi, 28 iulie, de dimineaţă însă, la sediul  Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, de pe strada Domnească, ni s-a pregătit o surpriză, de asemenea în legătură cu cinematografia. Este vorba despre un concert la pian - ofertă rarisimă, la patru mâini - cu fraţii Gaqi, care vin din SUA, cu muzică de film.

Tot în această dimineaţă şi tot în acelaşi loc, va fi organizat şi vernisajul vernisajul expoziţiei de pictură a profesoarei Olimpia Ştefan.

Sâmbătă - supereroi, superefecte

În festival, va urma, sâmbătă, tot de la ora 21,00, filmul „Deadpool”. Regia îi aparţine lui Tim Miller, artist recunoscut pentru măiestria cu care foloseşte efectele vizuale. Proaspăt (turnat anul trecut!), este un film american foarte antrenant, cu supereroi, bazat pe personajul din benzile desenate Marvel.

Duminică - seara desenului animat

Duminică seara, la ora 20,30, va avea loc o scurtă festivitate de închidere a festivalului. Va urma un film de animaţie 3D, care, prin umorul său, va fi îndrăgit şi de publicul matur. Respectând tradiţia festivalului, ultimul cuvânt îl va avea deci filmul pentru copii "The Secret Life of Pets". Este un lung metraj regizat de Chris Renaud şi Yarow Cheney.

Festivalul gălăţean a primit sprijinul Ministerului Culturii Naţionale şi ajutor din partea Primăriei Galaţi şi a caselor de producţie Zazufilm şi Paradafilm şi a costat autorităţile judeţene 30.000 lei, jumătate din costurile totale.

Citit 12237 ori Ultima modificare Vineri, 28 Iulie 2017 22:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.