Bacalaureat simplificat în 2010

Bacalaureat simplificat în 2010
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Absolvenţii au scăpat de una dintre probele scrise *

Examenul de bacalaureat din 2010 va avea trei probe scrise şi două orale, iar acestea din urmă vor fi susţinute în timpul anului şcolar. Deşi metodologia de organizare a bacalaureatului ar fi trebuit să fie deja făcută publică pe 1 septembrie, se pare că anul şcolar va începe fără ca absolvenţii să cunoască în amănunt ce le va aduce Bacalaureatul 2010.

Cert este doar că pachetul de legi pentru Educaţie a fost depus la Parlament. Printre alte noutăţi cuprinse în pachet se numără şi schimbarea organizării examenului de bacalaureat. Cu sau fără metodologie făcută publică la timp, bacalaureatul va avea din 2010 trei probe scrise,  cu una mai puţin decât în prezent.

Prima probă scrisă va fi, ca şi până acum, cea de limba română.

Cea de-a doua va fi o probă scrisă, diferenţiată în funcţie de filieră şi profil: matematică – pentru profilul real, filiera teoretică, pentru filiera tehnologică şi istorie – pentru profilul umanist, filiera

teoretică.

La ultima probă scrisă,  elevul poate opta, în conformitate cu filiera, profilul şi specializarea urmate, pentru una dintre disciplinele cuprinse în următoarele două grupe de discipline: fizică, chimie, biologie sau informatică – pentru profilul real, filiera teoretică, pentru filiera tehnologică, sau geografie, filosofie, logică, argumentare

şi comunicare, economie, psihologie şi sociologie – pentru profilul

umanist, filiera teoretică.

Schimbarea bacalaureatului este catalogată drept binevenită atât de elevi, cât şi de profesori. „E bine că se reduce timpul de examinare la bacalaureat de la două săptămâni la una singură. Este foarte greu să organizezi un examen pe o perioadă de două săptămâni”, a declarat inspectorul general-adjunct Mitică Dudău.

Citit 728 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.