Plouă în apartamente, după ce le-a fost REABILITAT BLOCUL

Plouă în apartamente, după ce le-a fost REABILITAT BLOCUL
Lucrări pe fonduri europene făcute de mântuială
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Lucrări pe bani europeni făcute de mântuială. Asta se poate spune că s-a întâmplat la blocul L, din Micro 16, unde, în 2012, s-a semnat un contract pentru reabilitare termică în valoare de peste 1,3 miliarde de lei.

După semnarea contractului, au început lucrările, finalizate în luna decembrie 2015. La recepţia lucrărilor, totul părea a fi aşa cum trebuie, doar că anul acesta au apărut probleme foarte grave. Locatarii din apartamentele situate la etajul patru al blocului L se plâng că le plouă în case. Situaţia nu este de ieri, de azi, ci datează de mai mult timp, motiv pentru care administratorul blocului a făcut peste 20 de sesizări la Primărie.

Răspunsurile primite de la Primărie sunt halucinante şi contradictorii. Astfel, în unele dintre aceste răspunsuri se precizează că s-a luat legătura cu constructorul şi situaţia va fi remediată, iar în altele se spune că plângerile sunt tardive şi că problemele trebuiau reclamate în momentul recepţiei.

"În vara anului 2016 au apărut problemele. De atunci am făcut foarte multe intervenţii la Primărie. Mi s-a răspuns că s-a adus la cunoştinţa constructorului şi atât. Au făcut nişte cârpeli pe acoperiş, dar cea mai mare problemă este legată de infiltraţiile care sunt în apartamente. Lucrarea are o garanţie de cinci ani. Noi am plătit ceea ce ni se cuvine şi plătim în continuare. Suntem în grafic cu plata, dar cu observaţii pur şi simplu nu ne bagă în seamă. În răspuns ni se spune că problemele trebuiau semnalate la recepţia lucrării, acum fiind tardiv. Problemele au apărut după recepţia lucrării, cartonul s-a desprins, nu a fost corect sudat, lucrarea a fost făcută de persoane fără calificare, cum puteam noi reclama la recepţie?", ne-a explicat Aneta Sava, administratorul blocului.

Oamenii sunt, pe bună dreptate, foarte supăraţi, mai ales că în casele lor a apărut şi igrasia. Unii dintre ei au şi copii mici şi vor ca situaţia să se remedieze, mai ales că au fost obligaţi să scoată din buzunare aproximativ 2.000 de lei pentru fiecare apartament reabilitat. "Reparaţia s-a făcut pe bloc, s-a intervenit la scurgerea pluvială, în urma ploilor care au fost acum două săptămâni au apărut infiltraţii. Lucrarea este cu probleme, deşi este şi în termen de garanţie şi pe bani europeni. Nu mi se pare normal să apară astfel de situaţii", ne-a spus Costel Stratulat, unul dintre locatarii de la ultimul etaj.

De partea cealaltă, Primăria explică faptul că s-au făcut remedieri şi că se va interveni inclusiv în apartamentele afectate. "Constructorul a intervenit şi a efectuat remedieri. Acest lucru s-a întâmplat pe data de 12 octombrie. S-a făcut menţiunea pe actul constatator că, dacă vor fi remarcate şi alte fenomene de acest gen, constructorul va interveni pentru a remedia total această problemă. Abia după ce nu vor mai fi constatate alte infiltraţii, constructorul poate interveni în interiorul apartamentelor care au fost afectate", a declarat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Citit 5662 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017 02:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.