Surorile Ana şi Alexandra Galben, de la centrul fundaţiei "Familia", ajutate să danseze

Surorile Ana şi Alexandra Galben, de la centrul fundaţiei "Familia", ajutate să danseze
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vă povesteam, acum două săptămâni, despre surorile Alexandra şi Ana Galben, care vin în mod frecvent la centrul fundaţiei "Familia" din Galaţi, care le este ca o a doua casă. Ei bine, fetele au primit un ajutor nesperat, care le va ajuta să-şi împlinească unul dintre visele cele mai dragi.

Ana şi Alexandra provin dintr-o familie cu mari probleme financiare. Cele două locuiesc cu mama lor şi cu sora mai mică într-o încăpere cu două camere, după ce casa lor a luat foc anul trecut. Alexandra este în clasa a IV-a şi recent a câştigat locurile II şi III la două secţiuni din cadrul unui concurs naţional de sport stacking. Stackingul este un sport care implică aşezarea unor pahare de plastic în formă de piramidă, contra cronometru. Micuţa a mai practicat atât handbal, cât şi atletism, dar a fost nevoită să renunţe. Sora ei, Ana, practică şi ea sport stacking şi în curând va putea participa la competiţii.

Atunci când am vorbit cu ele, micuţele ne-au spus că îşi doreau foarte mult să ia lecţii de dans, dar că, din cauza situaţiei precare din familie, nu îşi permit acest lucru, mai ales că familia cheltuise deja bani pentru competiţia de stacking a Alexandrei. Între timp, însă, au primit mult dorita şansă de a dansa. Un cuplu din Galaţi, care a dorit să rămână anonim, s-a oferit să le plătească fetelor orele de curs, dar şi să le acopere cheltuielile pentru eventualele echipamente de care ar avea nevoie. Astfel, surorile au fost înscrise deja la cursurile de dans ale şcolii pe care o urmează, fiind peste măsură de bucuroase că-şi pot vedea visul cu ochii.

Din păcate, în situaţia surorilor Galben sunt mulţi alţii copii de la centru, care îşi doresc o viaţă mai bună şi care vin acolo cu speranţa că îşi pot realiza visele.

Fundaţia "Familia" din Galaţi este locul unde copiii care au o situaţie familială dificilă pot veni pentru îndrumare, socializare şi o masă caldă pe zi, oferită de Cantina de Ajutor Social. Pe lângă masă şi o sală de clasă mare şi plină de jucării, copiii pot beneficia şi de un teren de sport, care, din păcate, se află într-o stare avansată de degradare.

Citit 1869 ori Ultima modificare Luni, 13 Noiembrie 2017 13:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.