O viaţa nouă pentru copila violată la Bursucani

O viaţa nouă pentru copila violată la Bursucani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mama nu s-a mai întors nici până azi să îşi aline fiica brutalizată *

Fata de 8 ani din Bursucani care a fost violată de concubinul surorii ei minore, de 15 ani, a fost externată din secţia de Ginecologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi. Este acum în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi, atunci când starea de sănătate i-o va permite, va merge la şcoală, în clasa I. 

„A fost externată fetiţa violată, care suferise rupturi de vagin. Tatăl fetiţei este închis tot pentru viol, iar concubinul surorii minore este cel care a violat-o. Mama a părăsit-o şi a dispărut într-o direcţie necunoscută, astfel încât fetiţa a fost luată de către Protecţia Copilului. Poate că e momentul ca în ţara asta drepturile omului să fie şi drepturile victimelor, nu numai drepturile făptaşilor” a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.   

„Acum fata este la noi. Va primi ajutor pentru a depăşi episodul traumatic, în urma căruia este afectată destul de grav. Oricum, ea nu vorbeşte acum despre părinţi, ci doar despre surorile ei, de care îi este dor. Vom păstra o colaborare strânsă cu autorităţile locale în ceea ce o priveşte. Atunci când situaţia o va permite, va merge la şcoală, în clasa I”, a precizat directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Manon Cristoloveanu.

„Bărbatul se află în continuare în arest şi urmează să fie judecat”, a  precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Galaţi, Cristina Tatulici.

Foto: arhiva VL

Citit 1037 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.