Istoria trofeelor, expusă la Patinoar

Istoria trofeelor, expusă la Patinoar
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Patinoarul "Dunărea" din Galați a intrat în rândul lumii bune, afişând din această săptămână patru bannere care reprezintă trofeele obținute de echipa de hochei CSM Dunărea de-a lungul istoriei.

După o pauză de 27 de ani de la primul trofeu, "Cupa României", echipa gălățeană obținea în sezonul 2014-2015 primul său titlu de campioană naţională, după ce a învins Steaua, cu 4-1 la general. În sezonul 2015-2016, CSM Dunărea şi-a păstrat trofeul, după ce a câştigat finala în faţa celor de la SC Miercurea Ciuc, ca apoi, în sezonul 2016-2017, să câştige "Cupa României", după un meci nebun în faţa celor de la Miercurea Ciuc, cu o revenire de senzație, de la 0-3 la 6-5, victoria venind în urma golului de aur marcat de Rusnak.

Săptămâna viitoare, la Galați va avea loc o nouă ediţie a "Cupei României", CSM Dunărea evoluând în grupă alături de Sportul Studenţesc şi SC Miercurea Ciuc.

Cele patru bannere au putut fi expuse cu ajutorul unui grup de suporteri gălăţeni, care au venit atât cu ideea, cât şi cu suportul părţii financiare. "!storia nu trebuie să rămână într-un con de umbră. Tot efortul de la câştigarea acelor trofee trebuie menţinut viu", a precizat unul dintre suporteri.

Astfel de practici sunt relativ obişnuite în lume. Spre exemplu, la Tichy (Polonia), unde CSM Dunărea a evoluat în "Cupa Continentală", există bannere similare care reprezintă tricourile unor foşti jucători, ce au marcat istoria echipei locale.

Citit 1538 ori Ultima modificare Joi, 14 Decembrie 2017 23:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.