United îşi reia pregătirile, aşteptând verdictul FRF

United îşi reia pregătirile, aşteptând verdictul FRF
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipele participante în Liga I de futsal sunt pe punctul de a se înhăma la pregătirile pentru ultima parte a returului sezonului regulat. Formaţia gălăţeană United îşi reia antrenamentele astăzi, cu o lună şi jumătate înaintea reluării campionatului.

În ultimii ani, United s-a aflat mai mereu printre protagonistele principalei competiţii naţionale şi ambiţiile sunt mari şi în acest sezon. Vicecampioana de anul trecut se află în prezent se află pe locul al patrulea, cu 31 de puncte, la 4 puncte de ocupanta locului al treilea, Informatica Timişoara, ambele cu un meci mai puţin disputat, chiar jocul direct.

Partida a fost programată iniţial pe 7 noiembrie, iar gazdele au amânat-o invocând motive medicale, contestate de conducerea clubului gălăţean, care s-a prezentat atunci la meci. Disputa a fost reprogramată pentru 23 noiembrie, însă a venit rândul celor de la United să nu se prezinte, în contextul în care FRF nu dăduse încă un verdict la memoriul său. FR Fotbal a amânat de patru ori, ultima dată în 20 decembrie, luarea unei decizii în acest caz, astăzi fiind un nou "termen de judecată" la comisiile federale.

Gălăţenii au avut o prestaţie bună în prima parte a campionatului, cu zece victorii, un egal şi două înfrângeri. Două rezultate au reţinut atenţia după turul campionatului, plus cele ale primelor cinci etape din retur: 4-4 la Deva şi 8-1 la CSMS Iaşi.

La prima parte a perioadei de pregătire din acest an va lipsi Octavian Cireş, convocat la echipa naţională, pentru participarea la turneul final al Campionatului European, care va începe pe 31 ianuarie, în Slovenia. România face parte din Grupa C, urmând să întâlnească redutabilă echipă a Portugaliei (31 ianuarie), apoi Ucraina (2 februarie). Primele două clasate din această grupă de trei echipe vor juca apoi în sferturile de finală.

Antrenamentele celor de la United se vor derula la Galaţi, dorindu-se să fie alternate şi cu multe jocuri amicale. Lotul pe care antrenorul principal Cosmin Gherman şi secundul Alexandru Tănăsilă îl au la dispoziţie în această perioadă este format din: Wellington, Păduraru - Burdujel, Laşcu, Cojoc, Kailon Borges, Crăciun, Apostol, Boubătrân, Tudose, Covaci, Varela, Crişan (component al lotului naţional U17), Dinicuţă şi Ghighimoc.

Sezonul va fi reluat pe 24 februarie, United mai având de jucat ultimele patru meciuri din sezonul regulat, cu Dunărea Călăraşi (deplasare), Muncitorul Reşiţa (acasă), FK Odorheiu Secuiesc (locul 2, deplasare) şi Informatica Timişoara (acasă).

După sezonul regulat, va urma a doua fază a campionatului, care se va desfăşura după un nou sistem competiţional. Primele şase clasate vor fi împărţite în două grupe semifinale, unde vor juca meciuri tur-retur. Într-o grupă vor fi echipele de pe locurile 1 (va intra cu 3 puncte), 3 (începe cu un punct) şi 5 (0 puncte la start), respectiv locurile 2 (3p), 4 (1p) şi 6. Apoi, câştigătoarele celor două grupe vor juca finala campionatului, după sistemul cel mai bun din maximum cinci meciuri.

Citit 830 ori Ultima modificare Marți, 09 Ianuarie 2018 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.