Cupa CEV, ocazia reabilitării pentru Arcada

Cupa CEV, ocazia reabilitării pentru Arcada
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa masculină de volei Arcada Galaţi va juca astăzi, de la ora 18.00, pe teren propriu, meciul retur cu formaţia slovenă Volley Ljubljana, din optimile de finală ale Cupei CEV, a doua competiţie europeană intercluburi ca importanţă.

Voleibaliştii gălăţeni au ocazia să se revanşeze în faţa propriului public după rezultatele dezamăgitoare din ultima perioadă (înfrângeri în campionat la Ploieşti şi mai ales la Baia Mare, plus cea din Slovenia), cu o evoluţie care să le aducă calificarea în sferturile de finală ale Cupei CEV. Misiunea şi-au îngreunat-o singuri în partida tur, când au jucat slab şi au pierdut cu 3-0, astfel că acum sunt obligaţi să nu cedeze mai mult de un set pentru a trece în faza următoare. Concret, Arcada are nevoie să se impună la scor de trei puncte (3-0 sau 3-1), pentru a prelungi disputa spre "setul de aur", unde, desigur, trebuie să se impună.

După înfrângerea ruşinoasă de la Ştiinţa Explorări Baia Mare, Arcada şi-a mai refăcut cât de cât moralul sâmbătă, în meciul lejer avut, acasă, cu Universitatea Cluj în Divizia A1. În faţa unui adversar modest, care a reuşit doar 41 de puncte în toate cele trei seturi, pentru Arcada a fost mai mult un antrenament în condiţii de joc pentru întâlnirea cu echipa din Ljubljana, venită în Cupa CEV din Liga Campionilor.

Liberoul Neven Majstorovici crede că, prin evoluţia din faţa formaţiei clujene, echipa a revenit pe o pantă ascendentă şi are potenţial să întoarcă rezultatul din meciul tur. "Meciul cu Clujul a fost foarte bun, am arătat că putem avea reacţie şi am demonstrat că acum am revenit pe panta ascendentă. Am arătat chiar şi la Ljubljana că avem şansa noastră. Dacă vom juca aşa cum am făcut-o aici cu Klando (nr. - echipa din Cehia învinsă în faza anterioară cu 3-0 la Galaţi), vom putea câştiga şi chiar să mergem mai departe. A revenit după accidentare şi Nikola (n.r. - Kovacevici, absent în prima manşă), astfel că putem să ne ridicăm nivelul de joc", a declarat Majstorovici.

Antrenorul Nicu Harabagiu spunea după meciul tur că adversara nu este de speriat, înfrângerea cu 3-0 fiind explicabilă în primul rând prin jocul modest al voleibaliştilor săi. "Avem valoarea necesară pentru a ne califica, iar pentru a reuşi este nevoie de mobilizare totală, de menţinere a nivelului de concentrare la nivel înalt pe tot parcursul meciului", declara Harabagiu.

 

Citit 978 ori Ultima modificare Luni, 29 Ianuarie 2018 19:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.