Pic cu pic, au plătit apa. Socios au demonstrat ce înseamnă ”Oţelul suntem noi”

Pic cu pic, au plătit apa. Socios au demonstrat ce înseamnă ”Oţelul suntem noi”
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

UPDATE, ora 19.30: În total, din donatiile membrilor cotizanți, s-a strâns suma de 3.500 lei și factura a fost achitata.


Deşi nu sunt foarte mulţi, raportat la aşteptări şi la numărul de spectatori de la meciul de baraj de anul trecut (9.000), membrii cotizanţi ai Oţelului au demonstrat că reprezintă o bază foarte solidă pentru club, rezolvând foarte repede problema plăţii unei facturi.

Cei din conducerea SC Oţelul nu au ascuns nicodată că nu au o situaţie financiară prea roză, astfel că s-a ajuns ca marţi, 6 februarie, clubul să intre într-un mic impas. Cine credea că întoarcerea pe Stadionul "Oţelul" şi administrarea bazei nu au necesitat eforturi uriaşe, a aflat cu această ocazie că întreţinerea gazonului este costisitoare. Venise data scadentă pentru plata facturii la apă, iar clubul nu avea în acel moment suma de 4.500 de lei (în lunile de vară, suma este de 4-5 ori mai mare!) care trebuia achitată către Apă Canal.

S-a anunţat această situaţie pe grupul privat al membrilor cotizanţi de pe Facebook, iar aceştia au reacţionat rapid şi foarte eficient, demonstrând ce înseamnă "forţa socios". În doar trei ore, o parte dintre membrii socios au strâns din donaţii suma de 1.950 de lei, iar până miercuri, 7 februarie, la prânz, se ajunsese la 2.300 lei. Unul dintre ei chiar a plusat, anunţând că, pe lângă cei 500 de lei pe care îi dă în acest moment, în prima zi a fiecărei luni va dona de acum câte 200 de lei.

Cornel Moisescu, preşedintele clubului şi unul dintre donatori, a spus că speră ca acest moment să fie un exemplu şi pentru gălăţenii care încă ezită să-şi suţină echipa ca membri socios. "S-a văzut şi cu această ocazie că acum noi suntem forţa, este obligatoriu ca majoritatea gălăţenilor să înţeleagă asta. Avem nevoie de toţi suporterii, toţi simpatizanţii pentru că noi refacem fotbalul fără patron, fotbalul popular! Daca nu noi, atunci cine?", a comentat Moisescu.

Cantonamentul în Antalya, anulat

Într-o întâlnire cu membrii cotizanţi, în care s-a discutat deschis despre situaţia clubului şi care se doreşte a deveni periodică şi la intervale de timp mici, preşedintele Cornel Moisescu a anunţat că, din raţiuni financiare, s-a renunţat la plecarea echipei în stagiul centralizat de pregătire care era programat în Antalya (Turcia), în perioada 16-25 februarie. "Primul motiv este financiar, chiar dacă era o ofertă bună şi plăteam în rate. Bani erau, dar am preferat să plătim salariile jucătorilor şi staffului. Este o mare satisfacţie să fim la zi cu salariile. Al doilea motiv este că nu găsisem încă adversari pentru jocurile amicale dorite acolo", a explicat preşedintele SC Oţelul.

Au jucat primul amical

Oțelul a jucat miercuri, 7 februarie, primul meci amical din cadrul pregătirilor pentru returul Ligii a III-a, în compania formaţiei Dacia Unirea Brăila, echipă din Liga a II-a. Partida, disputată pe Stadionul "Siderugistul", a fost câştigată de formaţia brăileană, la limită, scor 0-1 (0-1). Alexandru Ciobanu, antrenorul Oţelului, a început partida cu următoarea formulă de echipă: Udeanu - David, Gâță, Matei, Sevastian - R. Moglan, Chiriac - Bârlădeanu, Necşulescu, Al. Vasile - Silvestre. În repriza secundă au fost utilizați: Vlasie - R. Oprea, R. Moglan, Ilie, Manău - M. Vlad, Necşulescu (Crihană) - Bârlădeanu (Bahnaşu), Muscă, Stoian - Cârjan.

Următorul joc de pregătire este programat vineri, 9 februarie, când Oţelul se va deplasa pe terenul unei alte formaţii din liga secundă, Academica Clinceni.

Citit 3801 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Februarie 2018 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.