CSM Dunărea, tot mai departe de playoff. Înfrângere în fața Coronei

CSM Dunărea, tot mai departe de playoff. Înfrângere în fața Coronei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE: CSM Dunărea a pierdut, scor 1-7, în fața formației Corona Brașov, în meciul disputat joi seară, la Galați, penultimul din cadrul sezonului regulat al Ligii Naționale. Singurul gol al gălățenilor a fost marcat de Szocs, în repriza secundă, după ce brașovenii conduceau cu 5-0. Vineri, 16 februarie, de la ore 18,30, tot la Galați, va avea loc al doilea meci al ”dublei”.  


Echipa de hochei CSM Dunărea dispută astăzi şi mâine, la Galaţi,  cele două partide restante cu formaţia Corona Braşov, ultimele din sezonul regulat, sub o presiune uriaşă: îi trebuie cel puţin un egal după obişnuitele trei reprize, pentru a lua punctul necesar cu care să spere să intre în play-off.

CSM Dunărea este destul de aproape de a încheia sezonul actual într-o postură condamnabilă pentru cei din conducere şi dureroasă pentru suporteri, cea de a nu ajunge nici măcar în play-off. Pentru a evita acestă situaţie jenantă pentru un club care vine după trei sezoane cu trofeu caştigat (fie cel de campioană, fie "Cupa României"), hocheiştii de la Dunărea, cu un lot mult subţiat faţă de startul Ligii Naţionale, trebuie să reuşească minunea de a duce cel puţin unul dintre aceste două meciuri în prelungiri.

În clasament, Dunărea este pe locul 5, cu un punct mai puţin decât Steaua, echipă aflată pe locul al patrulea, ultimul calificant în play-off. Steaua mai are un singur meci de jucat, la Braşov (pe 19 februarie), iar în cazul în care ar pierde acea partidă, Dunărea are nevoie de un singur punct pentru a depăşi formaţia bucureşteană, echipa din Galaţi stând mai bine la criteriile de departajare în caz de egalitate de puncte. Pentru a nu depinde de rezultatul celor de la Steaua, Dunărea ar avea nevoie de patru puncte (o victorie şi un meci dus în prelungiri). Totuşi, sunt şanse ca un punct să fie de ajuns, conform surselor noastre Corona având intenţia de a juca cu prima echipă partida cu Steaua, chiar dacă la două zile are meci în Ungaria, în Erste Liga.

Iniţial, cele două jocuri cu Corona au fost programate în septembrie, dar au fost amânate la cererea conducerii de la Dunărea. Acea decizie se dovedeşte acum cel puţin neinspirată, pentru că în septembrie Dunărea avea un lot mult mai puternic iar Corona era mult sub nivelul de acum, astfel că atunci ar fi fost şanse mult mai mari pentru a lua punct sau puncte.

Între timp, de la Dunărea au plecat mulţi hocheişti valoroşi (Krajci, Durkech, Rasulov, Flinta, Goga), astfel că misiunea celor rămaşi pare aproape imposibilă, ţinând cont că au în faţă un adversar aflat la un nivel de joc impresionant: Corona Braşov a crescut enorm după ce a fost preluată de antrenorul cu care începea Dunărea sezonul trecut, slovacul Penzes, ajungând acum la o serie de 17 victorii consecutive, atât în campionat, cât şi în Erste Liga.

Citit 1647 ori Ultima modificare Joi, 15 Februarie 2018 23:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.