Halep a revenit pe primul loc, după patru săptămâni

Halep a revenit pe primul loc, după patru săptămâni
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Simona Halep a revenit, luni, pe locul 1 WTA, după ce daneza Caroline Wozniacki a pierdut cele 585 de puncte aferente finalei de la Dubai, pe care a disputat-o anul trecut.

În noua ierarhie, românca are un avans de 440 de puncte faţă de Wozniacki. Halep începe astfel a 17-a săptămână pe prima poziţie a clasamenului mondial, 16 fiind consecutive, din 9 octombrie 2017, după finala de la Beijing. Halep părăsise primul loc pe 29 ianuarie, după ce a pierdut finala Australian Open, chiar în faţa Carolinei Wozniacki.

Simona Halep va reveni în circuit odată cu turneul Premier Mandatory de la Indian Wells (7-18 martie). Conform lui Andrei Pavel, antrenorul Simonei, recuperarea acesteia decurge bine. Halep s-a retras de la Doha, unde a ajuns până în semifinală, din cauza unei accidentări suferite în primul tur la Australian Open.

Toate cele şase românce din Top 100 WTA au urcat în clasament: Sorana Cîrstea a urcat de pe locul 36 pe locul 35, Irina Begu a urcat două locuri, până pe 36, Mihaela Buzărnescu, de pe 39 pe 38, cea mai bună clasare din carieră, Monica Niculescu de pe locul 75 pe locul 72, în timp ce Ana Bogdan a urcat o poziţie, până pe locul 86. Şi în Top 200 WTA româncele au urcat: Irina Bara, de pe locul 168 pe 167, Alexandra Dulgheru, de pe locul 170 pe 168, iar Alexandra Cadanţu, de pe 172 pe 171.

La dublu, Monica Niculescu a urcat un loc, până pe 17, Irina Begu a avansat de pe locul 27 pe 26, Raluca Olaru a coborât o poziţie, până pe locul 48.

La vârf, revenirea Simonei Halep pe primul loc şi ascensiunea cehoaicei Petra Kvitova, de pe locul 10 pe locul 9, sunt singurele modificări.

Locul secund în Turneul Campioanelor

În clasamentul pentru "Turneul Campioanelor", Simona Halep se află pe locul 2, după Wozniacki, ambele având câte un turneu câştigat în acest început de an, românca pe cel de la Shenzhen, daneza - primul Grand Slam al anului, dar şi al carierei. Tot cu câte un trofeu mai sunt şi Timea Babos (Taipei Open), Elise Mertens (Hobart), Angelique Kerber (Sydney) şi Julia Goerges (Auckland). Cel mai bine în acest sezon stau Elina Svitolina şi Petra Kvitova. Fiecare dintre ele s-a impus deja în două turnee. Prima a câştigat la Dubai şi la Brisbane, în timp ce Kvitova a devenit campioană la St. Petersburg şi la Doha.

Citit 1056 ori Ultima modificare Luni, 26 Februarie 2018 19:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.