Meciul Metalosport - Oţelul a fost amânat
Foto: Marius Negri

Meciul Metalosport - Oţelul a fost amânat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ninsorile abundente şi viscolul au dus la amânarea meciurilor din primele trei eşaloane. LPF a spus stop joc pentru Liga I, ieri în jurul prânzului, apoi a urmat şi decizia similară pentru Liga a II-a şi Liga a III-a, luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF).

Sâmbătă ar fi trebuit să înceapă returul în Liga a III-a, iar la Galaţi să se joace partida Metalosport - Oţelul. Cum solicitarea celor de la Metalosport de a juca această partidă pe "Oţelul" a fost considerată neregulamentară şi, implicit, refuzată de FRF, acest meci ar fi urmat să aibă loc pe stadionul "Dunărea".

Iulian Apostol, team-manager SC Oţelul, a spus că ambele cluburi gălăţene au trimis notificări la FRF prin care au cerut reprogramarea acestui joc. "Atât Metalosport, cât şi noi, Oţelul, am trimis la federaţie cereri de amânare. În aceste condiţii meteorologice, nu se poate juca. Dincolo de terenul impracticabil, este vorba în primul de sănătatea jucătorilor, dar şi a arbitrilor şi a puţinilor spectatori, că mă îndoiesc că ar fi venit mulţi în tribună, la ce ger este. Chiar dacă s-ar îndepărta zăpada de pe teren, acesta ar fi rămas îngheţat şi ar fi un pericol pentru jucători", a declarat Iulian Apostol.

Conform prognozei meteo, sâmbătă temperatura maximă ar urma să fie de minus 2 grade Celsius.

Meicurile acestei etape, a 15-a, au fost reprogramate pe 28 martie. Astfel, Oţelul va relua lupta pentru promovarea în eşalonul secund cu partida din etapa a doua a returului Ligii a III-a, Seria I, în care urmează să întâlnească, în deplasare, formaţia AFC Odorheiu Secuiesc, pe 10 martie.

O hotărâre similară a fost luată şi pentru Liga I, de către Liga Profesionistă de Fotbal, forul organizator al acesti competiţii, chiar dacă cluburile din primul eşalon ar trebui în mod normal să aibă instalaţii de încălzire a terenului funcţionale. Şi în acest caz, amânarea a fost decisă la cerea cluburilor, conducătorii echipelor din primul eşalon trimiţând notificări către LPF prin care au solicitat ca partidele programate în acest weekend să nu se mai joace.

De asemenea, FRF a amânat şi două din partidele contând pentru sferturile de finală. Cea dintre FC Botoşani şi CSM Politehnica Iaşi, care ar fi trebuit să se joace aseară, va fi reprogramată, întrucât Botoşaniul era sub avertizare "cod portocaliu de ger". Apoi s-a ajuns, ieri, la amânare şi pentru meciul CS "U" Craiova - Dinamo, care iniţial era programat astăzi, "ca urmare a prelungirii de către Administraţia Naţională de Meteorologie a codului portocaliu de temperaturi foarte scăzute până pe 2 martie, ora 20:00, inclusiv în judeţul Dolj", conform unui comunicat al FRF.

Baraj Galaţi - Brăila

Totodată, ieri la FRF s-a mai decis şi un aspect important pentru "fotbalul mic". Spre deosebire de anul trecut, când s-au stabilit târziu, abia la sfârşitul lunii mai, datele de disputare şi meciurile pentru barajul de promovare în Liga a III-a, de data aceasta FRF a rezolvat încă de acum această ecuaţie. Ieri, a avut loc tragerea sorţi pentru barajul din vara următoare, viitoarele câştigătoare ale celor 42 de campionate judeţene (Liga a IV-a) fiind împărţite în şapte urne distincte, după criterii geografice. Galaţiul a fost plasat în "regiunea 7", alături de Brăila, Tulcea, Constanţa, Buzău şi Vrancea. În urma tragerii la sorţi, a rezultat un duel Galaţi - Braila pentru intrarea în Liga a III-a. Barajul va fi cu meciuri tur-retur, care se vor disputa pe 16 iunie 2018, respectiv, 23 iunie.

În Liga a IV-a din Galaţi, patru echipe se află în fruntea clasamentului, într-un interval de numai trei puncte: Unirea Braniştea 31p, Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi 30p, Zimbrul Slobozia Conachi 30p şi Gloria Iveşti 28p.

În Liga a IV-a din Brăila, conduce Viitorul Ianca, cu 39 de puncte, urmată de CS Făurei, cu 36 de puncte.

Citit 1500 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Februarie 2018 23:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.