Semimaraton Galaţi 2018, cauze pentru care poţi alerga

Semimaraton Galaţi 2018, cauze pentru care poţi alerga
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

La Semimaratonul Galați, ajuns la a cincea ediție, se va alerga pe 27 mai pentru opt proiecte/cauze, la alegerea participanților. Reamintim că 85 la sută din valoarea taxei de înscriere va fi direcționată către cauza aleasă.

Experiențe și provocări pentru copiii nevăzători

Acest proiect reprezintă materializarea dorinței copiilor nevăzători de a avea parte de noi experiențe în natură, care să le ofere posibilitatea de a dovedi că nu există limite, că orice copil, indiferent de deficienţă, poate să depăşească numeroasele bariere pe care societatea, nepregătită să-i includă, le pune pe parcursul vieții lor. "Copiii noștri vor avea șansa să aibă noi provocări, care, odată experimentate și depăşite, îi vor ajuta să capete încredere în ei. Proiectul își propune să strângă fondurile necesare oferirii unei miniexcursii de 4 zile la munte, pentru 10 copii nevăzători gălățeni, însoțiți de un părinte", este prezentat proiectul Asociaţiei Părinţilor cu Copii Nevăzători.

Terapie pentru autism

Cauza susținută de Asociaţia "Family Hope Autism" Galați este una nouă în Galați și are drept scop strângerea de fonduri necesare pentru achiziționarea unui set de echipamente interactive (oglindă cu bule, cutie tactilă, nisip kinetic, kit de peșteră) specifice dotării unei săli de stimulare și integrare senzorială, necesară în terapia celor 47 de copii beneficiari de servicii gratuite (terapie ABA, logopedie, terapie educaționala, terapie senzorială, kinetoterapie, masaj, consiliere psihologica familie și copil) la Centrul de Zi pentru Copii cu Autism din municipiul Galați.

Aleargă pentru Nicolas!

Jandarmul Cristian Onofrei propune o cauză care să vină în sprijinul lui Nicolas Cristea, component al grupei 2005 a SC Oţelul Galaţi. Acesta a suferit, anul trecut, un grav accident de maşină, în urma căruia a rămas cu o semipareză pe partea dreaptă a corpului. Nicolas urmează un tratament de specialitate, iar medicii cred cu tărie în recuperarea sa completă, însă pentru a reuşi asta are nevoie şi de sprijinul publicului. "Are nevoie de multe ședințe de recuperare, gimnastică, diferite tratamente, care să-l aducă în situația unui copil normal. Toate acestea reprezintă cheltuieli imposibil de suportat pentru familia lui. Alergând și/sau donând, comunitatea gălățeană își poate demonstra încă o dată spiritul altruist și activ", a declarat inițiatorul cauzei.

Hai cu noi pe munte!

ATE Club Albatros derulează anual proiectul educaţional "Hai cu noi pe munte!", destinat tinerilor care doresc să descopere activităţile în aer liber, conduita montană şi echipamentul specific. Proiectul este destinat tinerilor între 18 şi 35 de ani, care, la finalul cursurilor teoretice, vor lua parte la aplicaţii în natură, în cadru organizat. Scopul proiectului este lărgirea orizonturilor tinerilor şi promovarea turismului nevătămător pentru mediul înconjurator şi pentru turişti. Prin acest proiect se vizează concret livrarea a cinci traininguri legate de turism, pericole și conduită unui grup de 25-30 de tineri. Astfel se promovează conceptul de voluntariat și mișcare în aer liber. Toate acestea vor fi posibile prin organizarea unor ieșiri în Munții Măcinului și Vrancei, unde cursanții vor pune în aplicare cunoștințele dobândite la cursuri.

Spaţiu de joacă la grădiniţă

Proiectul "Grădina poveştilor", propus de cei de la Rotarct Galați, vizează amenajarea unui spaţiu de joacă la Grădiniţa Nr. 24 din Galaţi. Spaţiul verde din jurul Grădiniţei nr. 24 "Mugurel" prezintă o vegetaţie deosebit de săracă, neîngrijită, nu are condiţii de joacă şi recreere. Problemele identificate până acum sunt: insuficienţa plantelor ornamentale, lipsa unor echipamente de joacă pentru copii, absenţa unui gard de protecţie, lipsa mobilierului de parc. "Scopul proiectului este de a amenaja spaţiul verde existent în curtea grădiniţei care să asigure un aer cât mai ozonat şi posibilitatea de a desfăşura activităţi cu rol educativ si recreativ", se prezintă în proiect. Primii pași pentru realizarea proiectului sunt: curăţarea terenului din curtea grădiniţei, plantarea de arbuşti şi puieţi ornamentali, amplasarea mobilierelor de parc (bănci, coşuri de gunoi, ghivece cu flori, tobogan, leagăne, balansoar şi foişor), totul culminat cu realizarea de activităţi socio-educative cu copiii.

Mobilitate şi viaţă independentă

Echipa "Motivation" îşi propune ca, prin participarea la Semimaratonul Galaţi 2018, să strângă fonduri pentru participarea a cinci persoane utilizatoare de scaune rulante din județul Galați la o tabără de instruire pentru viață independentă și recuperare activă, organizată de fundația amintită. Tabăra se va desfășura în 2018, pe durata unei săptămâni. Participanții sunt cazați în spații complet accesibile celor în scaune rulante.

Burse pentru tineri

Fondul de burse este un program al Fundației Comunitare Galați. În prezent, 21 de bursieri beneficiază de 3 burse de excelență și 18 burse de sprijin. "Bursele acoperă exclusiv cheltuieli școlare, precum transport, cărți, rechizite, masă, cazare/cămin, taxe participare concursuri și alte costuri necesare activităților curriculare și extracurriculare, tabere, îmbrăcăminte și încălțăminte. Prin acest program ne propunem să sprijinim generațiile viitoare de tineri care, prin aportul lor, pot dezvolta economic și cultural comunitatea din care fac parte", se arată în proiect.

Sterilizarea câinilor

Sterilizarea câinilor cu şi/sau fără stăpân este singura măsură care, în timp, duce la reducerea numărului de câini de pe străzile municipiului Galaţi, în opinia Asociaţiei "Ajutaţi-l pe Lăbuş". "Cu fondurile pe care încercăm să le atragem la acest eveniment, noi ne propunem să sterilizăm 10 câini (femele) fără stăpân pentru prevenirea apariției unui număr de 360 de câini într-un an. Cu fondurile necesare, proiectul poate fi realizabil într-o săptămână", se precizează în acest proiect.

Traseu, înscriere şi taxe

Înscrierile la Semimaraton Galaţi 2018 se pot face, online, pe site-ul semimaratongalati.ro, la secţiunea "cauze", până pe data de 20 mai, pentru semimaraton (21 km) - 80 de lei; cros (10 km) - 60 de lei; cursa populară (2 km) şi ştafetă (4x5 km) - 50 de lei (la ştafetă, pentru fiecare membru al echipei). Pentru cursa copiilor şi cea a animalelor de companie, taxa este de 30 de lei, înscrierea putându-se face chiar şi în ziua evenimentului. Pentru cursele de peste 5 km, înscrierile se pot face online, până pe 20 mai (inclusiv).

Plata taxei de participare se poate face: la sediul Fundaţiei Comunitare Galaţi (Parcul pentru Tehnologia Informaţiei, strada Portului, nr. 23, camera 503), prin transfer bancar în contul RO 42 RNCB 0141 1481 4389 0001, la Daily Pub și One Gym, parteneri în organizarea Semimaratonului Galaţi 2018 şi on-line, pe site-ul semimaratongalati.ro (în momentul înscrierii).

În ceea ce priveşte traseul, acesta este puţin modificat față de edițiile anterioare, cu doar două bucle în loc de trei. Astfel, startul se va da din fața Parcului Eminescu, va continua până la intersecția dintre str. Domnească și str. Gării, retur apoi pe strada Navelor - strada Portului - bulevardul Marii Uniri - urcare pe Prelungirea George Coşbuc (până la  Distrigaz) - revenire pe bd. Marii Uniri - continuare pe Faleza superioară, până la parcarea Complexului Muzeal de Stiinţe ale Naturii şi retur, sosirea fiind tot la Parcul Eminescu.

Citit 3788 ori Ultima modificare Vineri, 16 Martie 2018 20:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.