Phoenix, înfrângere după un meci de senzație în fața campioanei en-titre

Phoenix, înfrângere după un meci de senzație în fața campioanei en-titre
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE: Phoenix a pierdut, 73-76 (49-30), în ultima secundă, în fața campioanei en-titre U BT Cluj, într-un meci senzațional pe care l-a dominat în totalitate. Phoenix care avea un avans de 14 puncte la intrarea în ultimul sfert nu a reușit să mențină avantajul și a fost egalată, la 70-70, cu 35 de secunde înainte de finalul meciului, ca apoi, clujenii să marcheze coșul decisiv în ultima secundă de joc, evitând astfel să trimită meciul în prelungiri.


Echipa de baschet masculin Phoenix Galați va juca, astăzi, de la ora 17.00, cu "U" BT Cluj, într-un meci contând pentru etapa a 21-a din Liga Națională, ce va putea fi urmărit pe canalul de youtube al federației, FRB TV.

Deși este considerat ca meci pe teren propriu, partida va avea loc la Bucureşti, pentru că Sala "Dunărea" va fi ocupată, sâmbătă şi duminică, de o amplă competiţie de dans sportiv, iar programul competiţional nu permitea mutarea la o dată în care să se poată juca în Galaţi.

Phoenix, ocupanta locului 7 (cu 30 de puncte), se află pe "val", după ce în etapa trecută a reușit o victorie importantă în fața unei echipe de top (79-73, cu SCM Timișoara, locul 2), iar în alte meciuri din ultima perioadă a avut evoluții foarte bune, în timp ce "U" BT Cluj este pe locul 3. În tur, gălățenii au pierdut cu 91-75.

Antrenorul Florin Nini spune că echipa sa are o luptă foarte grea. "Un meci în fața campioanei en-titre este un tur de forță, pe care trebuie să îl trecem cu bine. Din păcate, așa cum se știe, nu putem evolua în fața suporterilor, unde sigur am fi avut un avantaj moral important, însă trebuie să ne conformăm situației. Vrem să continuăm seria evoluțiilor bune și, de ce nu, să obţinem victoria. Ar fi extrem de binevenită pentru noi. Știm că nu e ușor, însă important este să avem capacitatea de a rămâne concentrați și încrezători în fața unor adversari puternici, așa cum este și echipa din Cluj. Felicit Clujul pentru investiție și participare în Europa (n.r. - miercuri a fost eliminată de Donar Groningen, în optimile de finală ale FIBA Europe Cup), acolo unde România se face cunoscută și apreciată. Chiar dacă nu suntem în efectiv complet, vom face ceea ce depinde de noi pentru a avea o evoluție bună", a declarat tehnicianul gălățean.

Din sezonul regulat, după după acest meci, Phoenix mai are de disputat un singur joc, pe teren propriu, cu SCM "U" Craiova (locul 8, cu 28 puncte, dar cu un meci mai puțin disputat), de al cărui rezultat depinde lupta pentru locul 7, înaintea intrării în faza secundă (grupa locurilor 7-12).

Citit 1123 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Martie 2018 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.