Momente grele, după ratatea incredibilă a calificării

Momente grele, după ratatea incredibilă a calificării
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa naţională de juniori sub 19 ani a României a ratat dramatic calificarea la turneul final al Campionatului European. Avea nevoie de cel puţin un rezultat de egalitate în ultimul meci al grupei de calificare din Turul de Elită, cu Ucraina, dar a pierdut, scor 1-2, printr-un gol primit în prelungiri.

Mijlocaşul Olimpiu Moruţan a deschis scorul în minutul 77, iar, după ce a înscris, fotbalistul de la FC Botoşani, care avea deja un cartonaş galben, şi-a manisfetat bucuria scoţându-şi tricoul. Gestul euforic l-a costat eliminarea, primind al doilea "galben", şi multe lacrimi după meci.

Coechipierii săi, deşi îşi puteau permite să primească un gol în sfertul de oră rămas, n-au putut însă să reziste până la final. Ucrainenii au egalat în min. 84, ajutaţi de o gafă a portarului Andrei Vlad, care a ieşit aiurea pe o centrare, iar în prelungiri, în min. 90+2, au dat lovitura, marcând golul victori şi al calificării lor.

România bătuse, în primele două meciuri, Serbia, scor 4-0, şi apoi Suedia, scor 2-1.

Selecţionerul naţionalei Under 19, Adrian Boingiu, a povestit cât de afectat a fost Moruţan. "În situaţii de genul ăsta, lumea se agaţă de ce e vizibil, ce pare motivul principal, dar nu trebuie să facem din copilul ăsta un ţap ispăşitor. A fost presiune, euforie! Bucuria golului a fost atât de mare încât l-a făcut să uite complet de cartonaş. Noi am tot aşteptat finalul meciului, credeam că suntem caificaţi, dar după acel gol şi eliminare, mulţi au clacat şi nu au mai fost organizaţi. Era extrem de greu de vorbit cu Moruţan după meci. De la stadion, din vestiar, şi până la întoarcerea în cantonamentul de la Buftea, nu s-a putut vorbi cu el, a plâns continuu şi era într-o depresie accentuată. Indiferent de cel care era lângă el, nu se putea linişti. Ceilalţi jucătorii i-au spus că nu e vina lui, dar nu avea reacţie, era extrem de marcat de ce s-a întâmplat. Erau şi ochii pe ceea ce a apărut în presă imediat şi de acolo s-a înţeles că el era cel care a creat dezastrul", a spus tehnicianul.

Citit 1050 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Martie 2018 22:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.