Galațiul este o forță la Europenele de haltere! O minoră a produs surpriza la seniori, iar Dumitrașcu e și el medaliat

Galațiul este o forță la Europenele de haltere! O minoră a produs surpriza la seniori, iar Dumitrașcu e și el medaliat
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE: Dacă la stilul smuls n-a fost impresionant (131kg, locul9), juniorul Paul Dumitrașcu (18 ani) şi-a arătat din plin potenţialul ridicat la aruncat. După încercări reuşite la 167 şi 171 au fost urmate de o demonstraţie de ambiţie la 174 kg, eforturile sale de nu ceda în lupta cu bara fiindu-i răsplătite cu validarea încercării care i-a adus medalia de bronz. Paul Dumitraşcu este din pechea, unde a fost format ca halterofil de antrenorul Alexandru Dumitrescu. Acum este legitimat la Steaua Bucureşti. 


Performanța Elenei Andrieș de luni, cu trei medalii de aur la categoria 48 kg a Campionatului European de seniori de la Izvorani, a fost urmată în această seară de o ispravă de răsunet a colegei sale de la CSU Galați, Andreea Penciu, în concursul categoriei 58 de kilograme.

Deși este încă junioară și va ajunge la vârsta majoratului abia în luna septembrie - atenție, la haltere vârsta de trecere la seniorat este 23 de ani! - Andreea Penciu a reuşit o mare surpriză, obţinând două medalii la Europenele de seniori: medalia de bronz la total, cu 190 kg, şi medalia de argint la stilul smuls, cu 88 kg.

Gălăţeanca a început concursul la stilul smuls cu o reuşită la 83 kg, continuând fără greşeală la 86 şi apoi la 88 de kilograme, performanţă care i-a adus medalia de argint la acest procedeu.

A urmat stilul aruncat, unde a intrat la 98 kg şi a fixat cu bara sus. A revenit pe podiumul de concurs la 101, unde a ratat, iar la ultima încercare a mai adăugat un kilogram, iar cu 102 a reuşit, performanţă cu care a terminat pe locul patru la acest stil şi şi-a asigurat medalia la total.

O altă sportivă din România a ridicat 104 kg la aruncat, obţinând medalia de bronz la acest stil.

Foarte bine, conform antrenorilor săi de la CSU Galaţi, a concurat şi juniorul Constantin Carp (18 ani) în grupa B a categoriei 69 kg: smuls 130 kg, aruncat 160 kg, total 290 kg, egalându-şi recordul personal, performanțe cu care a fost cel mai bun la total din grupă B. În grupa A a acestei categorii, în această seară va concura un alt gălăţean, Paul Dumitraşcu, din Piscu, acum legitimat la Steaua.

Elena Andrieş, Andreea Penciu şi Constantin Carp îi au ca antrenori la CSU Galaţi pe Costel Dimofte şi Mariana Toma.

România a ajuns la zece medalii câştigate de la începerea competiţiei. Până acum au câştigat medalii: Elena Andrieş - trei de aur (smuls, aruncat şi total) la categoria 48 kg, Ilie Ciotoiu - două de bronz (aruncat şi total) la 56 kg, Ionuţ Ilie - două de bronz (aruncat şi total) la 62 kg, Andreei Penciu - argint (smuls) şi bronz (total) și Maria Grigoriu - bronz (aruncat) la 58 kg.

Campionatele Europene de haltere pentru seniori se desfăşoară, în perioada 26 martie - 1 aprilie, în Sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic de la Izvorani.

Citit 4916 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Martie 2018 22:34

2 comentarii

 • postat de coco
  Joi, 05 Aprilie 2018 22:14
  92.86.16.***
  dgi, nu te supara, la cine te refri??
  0
  0
  Raportează
 • postat de dgi
  Miercuri, 28 Martie 2018 23:11
  82.208.137.***
  Galatiul nu are nici un merit. Toate meritele/toata forta este a acestor fete. Cand se zbat sa razbeasca intr-un sport nimeni nu face/comenteaza/ajuta cu nimic. Dupa obtinerea de rezultate multi se vad consateni sau concurenti la rezultate. Bravo acestor fete pentru munca, sacrificii si in final rezultate. Pentru ceilalti recomand mai multa modestie in exprimare nu in fapte.
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.