A noua VICTORIE la rând! Arcada vine cu puncte de pe terenul campioanei

A noua VICTORIE la rând! Arcada vine cu puncte de pe terenul campioanei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa masculină de volei Arcada Galaţi a câştigat, scor 3-2, partida din deplasare cu „arţăgoasa” VM Zalău, campioana en-titre, care a contat pentru prima etapă a returului din play-off. În urma acestei victorii, echipa gălăţeană a obţinut două puncte şi a urcat în clasament pe locul 2, luând cu un punct faţa celor de la Steaua. Atenţie, în urmă cu aproape două luni, Steaua avea un avans faţă de Arcada ce părea irecuperabil, de zece puncte. Incredibil! Acest lucru a fost posibil printr-o serie impresionantă, Arcada ajungând în această seară la a noua victorie consecutivă.

Meciul de la Zalău a fost unul de mare spectacol, cu suişuri şi căderi abrupte de ambele părţi. Primul set a fost echilibrat până la 15-16, apoi Arcada a zburdat, în special graţie blocajelor excelente, impunându-se cu 18-25.

În actul secund rolurile s-au inversat. După 4-4 au urmat o serie de atacuri ale lui Kovacevic (excelent în primul set) oprite în blocaj, întreaga echipă gălăţeană şi-a ieşit din ritm şi VM Zalău a câştigat categoric, cu 25-14. Cam la fel s-au desfăşurat lucrurile şi în setul următor. Echilibru până la 5-5, apoi a urmat o serie de şapte puncte la rând pentru echipa sălăjeană. Antrenorul gălăţean Nicu Harabagiu a schimbat inspirat ridicătorul, grecul Dima Filippov aducând un plus de imprevizibil pentru blocajul advers, cu care, alături de intrarea lui Rangel, Arcada a putut să revină şi să egaleze la 15. Totuşi, VM Zalău a păşit din nou în faţă, avansul de două-trei lungimi fiind păstrat până la capăt: 25-22 şi 2-1 la seturi.

Dar echipa gălăţeană deja revenise în joc, iar asta s-a văzut din plin în ceea ce a urmat: 7-8, 7-12, 9-15, 17-24, 19-25; 2-2 la seturi şi ambele echipe aveau câte un punct asigurat.

A urmat decisivul în care, cu excepţia începutului (3-0, 3-3), s-a mers cap la cap spre un final deosebit de tensionat pentru suporterii celor două combatante, plus cei ai contracandidatelor echipei gălăţene la titlu, Tricolorul Ploieşti şi Steaua. După 13-13, a venit prima minge de meci pentru Arcada, şansă pe care au avut apoi şi cei din Zalău (15-14), izbăvirea şi încă un punct în clasament fiind aduse de un blocaj câştigător al lui Gontariu şi un atac reuşit al lui Spânu: 15-17, victorie Arcada!

În clasament, pe primele trei locuri: Tricolorul 67 puncte, Arcada 64, Steaua 62.

Sursa foto: voleizalau.ro

Citit 1452 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Martie 2018 10:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.