VICTORIE acasă a echipei masculine de BASCHET Phoenix. Gălățenii sunt calificați, matematic, în play-off

VICTORIE acasă a echipei masculine de BASCHET Phoenix. Gălățenii sunt calificați, matematic, în play-off
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa masculină Phoenix Galați a câștigat, scor 80-70 (49-38), în fața formației Timba Timișoara, în cel de-al doilea meci contând pentru faza secundă a Ligii Naționale (grupa locurilor 7-12), consolidându-și poziția în clasament în vederea intrării în play-off.

Cu un început de meci ezitant pentru gălățeni, care s-au văzut conduși (11-16, min 5), băieții antrenați de Florin Nini s-au repliat, iar la finalul primului sfert au trecut la conducere (21-18), prin reușita de senzație a lui Mihai Grecu, un coș de trei puncte, în ultima secundă a atacului gălățean. Sfertul al doilea a început cu încă un coș de la distanță, reușit de Dragoș Andrei, iar din acel moment jocul a "curs" într-o singură direcție, oaspeții reușind doar să mai reducă din diferență, de la 18 puncte (65-47, min. 28) la 10 puncte, pe finalul jocului.

Antrenorul gălățenilor s-a declarat mulțumit de reușita echipei sale, chiar dacă i-a lipsit unul dintre jucătorii de bază. "A fost un meci dificil, așa cum mă așteptam, de altfel. Timba este o echipă care poate furniza surprize, și-a adus trei jucători buni, nouă ne-a lipsit unul (n.r. - Threatt), dar mă bucur că ceilalți au reușit să își facă treaba, păcat că nu am luat o diferență mai mare. Nu am avut tot timpul controlul jocului, care să ne permită menținerea unui avans ce ne-ar fi dat posibilitatea să îl băgăm iar în joc pe Mihai Grecu. Vreau să îl felicit pe Mihai, care se află la a doua sa evoluție curajoasă în care a reușit buzzer-beater", a declarat tehnicianul gălățean.

Dragoș Andrei consideră că partea secundă a campionatului este una plină de surprize, dar că gălăţenii pot da dovadă de voință în a-și atinge obiectivul. "Toate meciurile acestea sunt mai grele pentru noi, pentru că încă luptăm pentru locul 7, iar în afară de noi și Craiova, celelalte echipe nu mai au șanse la play-off și atunci joacă fără presiune. Azi am arătat că putem să ne păstrăm nervii tari și că putem să avem grijă de fiecare minge. În această fază a campionatului au fost mereu surprize. Așteptăm până la ora meciului să vedem cu cine o să jucăm. Cu fiecare echipă cu care am jucat până acum a fost așa, ba nu mai au bani, ba nu vin cu străinii (n.r. - BC Mureș Tg. Mureș, retrasă din campionat, Poli Iași, care a evoluat fără jucătorii străini)", a declarat Andrei.

Cel mai bun jucător al Phoenix a fost Miller, cu 17 puncte. Ceilalți realizatori au fost: Artino 16 puncte, 9 recuperări; Gugino 12 p, 10 r; D. Andrei 9 p (3x3p); Kalve și Pavlovici - câte 8 p, Hadzifezovici 4 p, Grecu și Petrișor - câte 3 puncte.

În clasament, Phoenix se află pe primul loc al grupei, cu 36 de puncte, la doar un punct în fața celor de la SCM Craiova, care urmau să joace, ieri seară, cu Politehnica Iași.

Următorul meci al echipei Phoenix va avea loc marți, 3 aprilie, în deplasare, cu Dinamo București, iar turul fazei secunde se va încheia la Galați, cu SCM Craiova (11 aprilie).

Citit 841 ori Ultima modificare Duminică, 01 Aprilie 2018 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.