Clubul Primăriei Galaţi prinde contur. Regulamentul CSM, în dezbatere publică

Clubul Primăriei Galaţi prinde contur. Regulamentul CSM, în dezbatere publică
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

După discuții aprinse pe marginea finanțării din bani publici a sportului gălățean, dar și a numeroaselor probleme care au dus inclusiv la desființarea echipei de baschet feminin Phoenix, din cauza subfinanțării și a întârzierii plăților, Primăria municipiului Galați a propus înființarea propriului club sportiv, iar zilele trecute a pus la dispoziția celor interesați, în dezbatere publică, până pe 12 aprilie, regulamentul de organizare și funcționare a Clubului Sportiv Municipal (CSM).

Propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare a persoanelor interesate, pot fi depuse zilnic până la data de 12 aprilie, prin formularul online de pe site-ul primăriei ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: Comunicare sau prin poștă, pe adresa instituției din Galați, Str. Domnească nr. 54 sau la Registratura Generală din Galați, str. Domnească nr. 54.

"Tocmai pentru a nu mai exista toate aceste discuţii, pe care le avem de fiecare dată când vine vorba de finanţarea sportului - unii se codesc că n-ar fi tocmai legal, alţii nu-şi asumă nimic, încercăm înfiinţarea unui club sportiv municipal. Primăria îşi va deschide propriul club de sport, care va îngloba toate ramurile sportive. Ca să nu mai existe speculaţii că i-ai dat ăluia şi nu i-ai dat celuilalt, toate vor fi sub cupola Primăriei, veţi stabili care sunt priorităţile, prin ce vrem să ne facem remarcaţi, antrenorii vor fi ai noştri, iar copiii vor fi degrevaţi de orice fel de contribuţie. Toate vor fi puse la dispoziţie de Primăria municipiului Galaţi, vom avea antrenori, vom face tot posibilul ca toate cluburile deja existente care vor achiesa la această construcţie să nu-şi piardă nici componenţa, nici locul pe care îl ocupă în campionate şi nici liga în care activează în momentul de faţă, totul se va face conform legii", declara primarul Ionuț Pucheanu, luna trecută.

Conform "Regulamentului de organizare și funcționare", CSM Galați va fi o instituție publică cu personalitate juridică de interes local, finanțat conform legii, dar și din venituri extrabugetare, sponsorizări și donații, în condițiile legii, urmând să fie coordonat și controlat de către Consiliul Local.

Totodată, sunt considerate surse de finanțare ale CSM Galați sumele obținute din transferul sportivilor, veniturile din activitățile economice realizate în legătură cu scopul și obiectivele stabilite; taxe, vize și penalități sportive; sponsorizări și donații; cotizații și contribuții bănești sau în natură ale simpatizanților; venituri din reclame și publicitate; indemnizații obținute din participarea la competițiile și demonstrațiile sportive; subvenții, precum și sumele rămase din exercițiul financiar precedent.

De remarcat este faptul că remunerarea sportivilor se va face pe baza contractelor încheiate prin negociere directă cu sportivii și antrenorii, iar negocierea contractelor de activitate sportivă se va efectua de către Consiliul Director al CSM.

În cadrul noii entități, structurarea de va face pe "ramură de sport", unde se realizează selecția, pregătirea și participarea la competiții. În cadrul Clubului Sportiv Municipal funcționează, conform regulamentului publicat, următoarele secții: discipline individuale - șah, box, natație, patinaj viteză, respectiv, pe echipe - fotbal, futsal, baschet, handbal, volei, natație, arte marțiale, hochei, patinaj artistic, rugby. Nu apar în regulament sporturi reprezentative pentru Galaţi, cu multe performanţe la activ, ca haltere, lupte, badminton sau atletism.

În acest moment, Galațiul are cinci echipe în prima ligă: volei masculin (Arcada), baschet masculin (Phoenix), futsal (United), handbal feminin (CSU Danubius), hochei (CSM Dunărea), dar și în ligile inferioare, volei feminin (CS Universitatea - Divizia A2), handbal masculin (CSU - Divizia A), fotbal (SC Oțelul - Liga a III-a, Universitatea "Dunărea de Jos" și Quantum Club - Liga a IV-a), fotbal feminin (FC Universitatea), rugby (RCM).

Clubul Sportiv Municipal Galați va cuprinde atât ramuri sportive individuale, cât și de echipă, urmând ca forma finală a structurii acestuia să fie votată în ședința de CL de la finalul lunii aprilie.

Citit 6442 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Aprilie 2018 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.