Fed Cup | România, favorită în confruntarea cu Elveția

Fed Cup | România, favorită în confruntarea cu Elveția
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipele de tenis feminin ale României și Elveției se vor întâlni, la Cluj, pe 21-22 aprilie, într-o confruntare ce va conta pentru calificarea în Grupa Mondială a Fed Cup. Patru dintre cele mai bune jucătoare din România se află în lotul care va juca pentru intrarea în Grupa Mondială (în acest moment, România se află pe locul 10): Simona Halep - locul 1, Sorana Cîrstea - locul 34, Irina Begu - locul 38 și Mihaela Buzărnescu - locul 40.

"Avem speranțe mari de la această partidă și pentru mine, pentru echipă, pentru toată România ar însemna foarte mult să ajungem în Grupa Mondială", a declarat, pentru site-ul FRT, Florin Segărceanu.

De altfel, România este favorită în această confruntare, din lotul Elveției lipsind două jucătoare foarte importante: Timea Bacsinszky (locul 46 WTA) și Belinda Bencic (locul 71 WTA). "Nu pot să cred că acest ghinion mă loveşte tocmai acum! Turneul de la Lugano (n.r. - se desfășoară în această săptămână) şi meciul din Fed Cup erau foarte importante pentru mine. Parcă trăiesc un coşmar, din cauza acestei accidentări nu am jucat pe zgură în ultimii ani. Încerc să mă consolez cu gândul că am timp să fac alte lucruri legate de viaţa personală", a spus Bencic, într-un interviu acordat jurnaliştilor de la Aargaue Zeitung. Belinda a jucat în precedenta partidă din Fed Cup, contra Cehiei, în luna februarie, dar a pierdut ambele puncte. Bencic a debutat în 2012 în Fed Cup și are şapte victorii și patru înfrângeri. Bacsinszky a renunțat la turneul de la Lugano, din cauza unei inflamații a încheieturii. Aceasta nu a câştigat niciun meci în 2018, înregistrând de altfel trei înfrângeri din trei meciuri jucate în acest sezon. Alături de Bacsinszky și Bencic, printre primele jucătoare din Elveția se mai află Viktorija Golubic (108 WTA), Stefanie Voegele (119 WTA) și Jil Teichmann (136 WTA).

Citit 1218 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Aprilie 2018 15:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.