VOLEI | De astăzi, asaltul final spre titlul de campioană
Foto: Sonia Baciu

VOLEI | De astăzi, asaltul final spre titlul de campioană
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Campionatul primei ligi masculine de volei intră de astăzi în perioada ultimelor patru etape, condensate pe parcursul a mai puţin de două săptămâni. Punctul de atracţie este duelul pentru titlul de campioană dintre echipa gălăţeană Arcada şi Tricolorul Ploieşti.

În urma victoriei din partida restanţă cu Steaua (scor 3-1), Arcada s-a apropiat la doar trei puncte de prima clasată, Tricolorul Ploieşti, şi totodată a scos din calcule echipa bucureşteană. În clasament, conduce Tricolorul - 70p, urmată de Arcada - 67 p şi Steaua - 63 puncte. Teoretic ar mai fi şanse chiar şi pentru echipa bucureşteană, dar practic este aproape imposibil.

Din punct de vedere al programului, Arcada are avantajul meciului direct cu echipa ploieşteană pe teren propriu, unde în mod normal - dacă nu apar mai multe surprize - ar fi obligatorie victoria la scor de trei puncte. Însă, tot nu ar fi de ajuns, pentru că regulamentul este avantajos pentru Tricolorul: în caz de egalitate de puncte, criteriul de departajare nu-l reprezintă rezultatele directe, ci raportul dintre numărul seturilor câştigate şi cel al seturilor pierdute, unde formaţia din Ploieşti stă mult mai bine.

Filip Despotovski, căpitanul echipei gălăţene, crede că se poate câştiga titlul de campioană, dacă seria de 10 victorii consecutive va fi continuată până la capăt. "Sanşa noastră la titlu încă este reală. Toţi avem o carieră în spate şi ne dorim să câştigăm campionatul, să ne trecem încă un titlu în CV. Merităm asta, după tot ce s-a întâmplat sezonul trecut, când am pierdut de puţin campionatul. Trebuie să ne facem treaba, să câştigăm toate meciurile, să luăm punctajul maxim, apoi să vedem ce se întâmplă cu Ploieştiul, dacă se încurcă undeva. Nu suntem numai la mâna noastră, pentru că la egalitate de puncte vor fi ei campioni, au setaverajul mai bun", a declarat macedoneanul cu cetăţenie română.

Concret, Arcada are nevoie de trei puncte în meciul cu Tricolorul şi macar una dintre celelalte trei echipe care vor mai juca cu contracandidata să ia minim două seturi, ceea ce ar fi echivalent cu punct pierdut de trupa din Ploieşti.

Programul celor două pretendente

În ultimele patru etape din play-off, Tricolorul mai are de jucat cu Steaua (acasă, astăzi, de la ora 19,45, în direct la Digisport), la SCM "U" Craiova (miercurea următoare, 18 aprilie), la Galaţi (21 martie) şi acasă cu VM Zalău (24 aprilie).

La ce formă au cei de la Steaua (înfrângeri în utlimele cinci partide), prea mari speranţe nu pot fi puse în jocul de astăzi de la Ploieşti, pasul greşit al Tricolorului putând veni mai degrabă la Craiova, acolo unde oltenii şi-au câştigat ultimele patru meciuri.

Arcada mai are de jucat mâine, la Galaţi, de la ora 19,00, cu CSM Bucureşti (locul 6), apoi la Steaua (marţi, 17 aprilie, Digisport), acasă cu Tricolorul şi în ultima rundă (24 aprilie) la Craiova.

CLASAMENT:

    Meciuri jucate Setaveraj Puncte
1 Tricolorul Ploiesti 28 77-24 70
2 Arcada Galaţi 28 75-32 67
3 Steaua 28 69-28 63
4 Zalău 28 63-43 52
5 Craiova 28 52-51 47
6 CSM Bucuresti 28 53-50 44
Citit 1675 ori Ultima modificare Joi, 12 Aprilie 2018 15:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.