VOLEI | Gălățenii, succes după succes pentru titlul de campioană

VOLEI | Gălățenii, succes după succes pentru titlul de campioană
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Voleibaliștii de la Arcada continuă seria succeselor în Divizia A1, cu încă o victorie, a șaptea consecutivă din play-offul campionatului, după ce au câștigat, scor 3-0 (25-21, 25-13, 25-23), meciul disputat cu formația CSM București.

Arcada și-a intrat mai greu în ritm, oaspeții fiind cei care au dat tonul în primul set, unde gălățenii antrenați de Nicușor Harabagiu au reușit o revenire abia pe final, după ce au egalat la 17-17, bucureștenii fiind cei care au ajuns primii la cele două time-out-uri tehnice (8-7 și 16-15). Setul secund a fost dominat în totalitate de Arcada, care s-a impus clar, cu 25-13. În ultimul act, pe fondul unei relaxări a gălățenilor, au fost alternanțe la conducere, cu puncte consecutive, atât de o parte, cât și de cealaltă, şapte pentru CSM, de la 14-16 la 21-16, și două serii de câte patru pentru Arcada, de la 17-21 la 20-21, respectiv, de la 20-22 la 24-22.

Andrei Spînu, unul dintre românii de bază ai echipei Arcada, a explicat căderea de pe finalul meciului. "Ne-am relaxat pe finalul setului trei, pe care l-am condus, dar până la urmă am reușit să îl adjudecăm și am salvat puțină energie pentru meciurile următoare. Se pare că am trecut oarecum de toate problemele pe care le-am avut anul acesta, accidentări, transferuri, schimbare de antrenor. A venit ceva liniște la echipă, iar în ultima vreme aceasta s-a văzut. Suntem cel mai aproape de titlu în sezonul acesta, avem un singur obiectiv, nu ne interesează locul 2, sperăm să facem totul, deși Ploieștiul are prima șansă în continuare, pentru că au două puncte în față. Faptul că depinde numai de noi, dacă ne câștigăm toate meciurile cu trei puncte, este bine", a declarat Andrei Spînu.

În ceea ce privește meciul următor, cel cu Steaua, Spînu consideră că este nevoie de o abordare foarte serioasă a jocului. "Am emoții în legătură cu Steaua. Va trebui să abordăm foarte serios meciul, ei sunt o echipă care în ultima vreme au jucat destul de inconstant, dar, în momentul în care le intră serviciul, pot să bată pe oricine, inclusiv pe noi, de aceea trebuie să fim foarte pregătiți, să tratăm cu mare atenție acest meci și să ne întoarcem cu trei puncte", a precizat jucătorul gălățean.

În urma acestui rezultat, coroborat cu punctul pierdut de Tricolorul, pe teren propriu, cu Steaua, diferența dintre ploieșteni și Arcada este de doar două puncte, iar acum gălățenii au titlul în propriile mâini. Clasamentul arată astfel: Tricolorul 72 p, Arcada 70 p, Steaua 64 puncte.

Pentru Arcada, urmează un joc important, cel cu Steaua, în deplasare (marți, 17 aprilie 2018, de la ora 20,00, televizare Digi Sport), ca apoi "bătălia finală" să se dispute, pe teren propriu, la finalul săptămânii, cu Tricolorul Ploiești.

Citit 1310 ori Ultima modificare Duminică, 15 Aprilie 2018 16:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.