Arcada și-a arătat superioritatea în derbi şi duce lupta pentru titlu până în ultima etapă
Foto: Arhiva VL

Arcada și-a arătat superioritatea în derbi şi duce lupta pentru titlu până în ultima etapă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa masculină de volei Arcada, aflată pe locul doi, a câştigat derbiul cu prima clasată, Tricolorul Ploieşti, scor 3-1, meci disputat sâmbătă pe teren propriu, în penultima etapă, refuzând rivalei prilejul de a sărbători câştigarea campionatului în sala din Galaţi. În urma acestui rezultat, Tricolorul mai are un singur punct avans, astfel că echipa campioană se va decide în ultima etapă, când Arcada va juca la Craiova, iar Tricolorul pe teren propriu cu VM Zalău.

Publicul gălăţean a arătat că este unul „de rezultat”, sincopa din runda precedentă a celor de la Arcada însemnând cam o treime din locurile din tribună rămasă goală. Totuşi, cei care şi-au arătat fidelitatea prin prezenţă au demonstrat că sunt suporteri adevăraţi şi nu au lăsat numerosul grup de fani veniţi din Ploieşti să domine fondul sonor, dimpotrivă. Unul dintre jucătorii echipei gălăţene, Adrian Gontariu, le-a trasmis susţinătorilor că ei au făcut diferenţa. „Noi nu am fost doar puţin mai buni ca adversarii, dar ne-a ajutat sala, cei din tribună. Ei au făcut diferenţa astăzi”, a declarat Gontariu.

Voleibaliştii de la Arcada au răspuns suporterilor pe măsura ataşamentului, făcând un joc de mare spectacol şi entuziasmant prin maniera categorică în care şi-au dominat deseori redutabila adversară.

Meciul a fost început senzaţional, Arcada ducându-se la 7-2 şi apoi la 11-6. Apoi, echipa gălăţeană a rezistat cu brio revenirii celor de la Tricolorul: de la 18-19 Arcada a făcut trei puncte la rând, iar de la 21-21 nu a mai dat nici o şansă contracandidatei la titlul de campioană şi a închis la 25-21.

Şi în setul secund ostilităţile s-au purtat pe aceleaşi coordonate până la 13-11, când de la masa oficială s-a încurcat evidenţa unor schimbări, iar pauza lungă a generat nemulţumirea şi nervozitatea jucătorilor gălăţeni. Momentul a fost speculat din plin de Tricolorul, s-a ajuns la 14-19 iar de acolo la set pentru oaspeţi, 20-25.

Al treilea act a fost unul de mare suferinţă pentru suporterii ploieşteni, care au îndurat momente de superioritate totală a celor de la Arcada: 5-1, 11-6, 14-7, 19-11, 21-12 şi final de set cu 25-17.

Ultimul set a fost echilibrat până la 8-8, de unde echipa gălăţeană a oferit noi momente de entuziasm suporterilor săi şi s-a dus până la 14-9, ritm menţinut până la final: 20-14 şi victorie cu 25-18.

Federaţia încearcă favorizarea echipei din Ploieşti

Meciurile ultimei etape sunt programate marţi, federaţia dând o nouă dovadă de favorizare a celor de la Tricolorul: meciul SCMU Craiova  - Arcada a fost pus la ora 18.00, iar Tricolorul – VM Zalău după, de la ora 20.00. „O să solicităm federaţiei să jucăm şi noi de la ora 20.00, aşa cum este firesc”, a reacţionat Mirel Zaharescu, preşedintele clubului gălăţean.

Reamintim că înfrângerea celor de la Arcada din etapa trecută, în deplasare cu Steaua, a fost influenţată de arbitri, care au împiedicat echipa gălăţeană să câştige setul secund prin două decizii eronate spre final, când au luat două puncte Arcadei şi le-au făcut cadou steliştilor, indirect favorizând pe Tricolorul, la faze extrem de clare.

Pentru un triumf final gălățean, este nevoie de victorie cu 3-0 sau 3-1 la Craiova si totodată de victorie a celor de la VM Zalău la Ploiești.

Citit 2263 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Aprilie 2018 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.