România, la doar o victorie de prima grupă, în Fed Cup

România, la doar o victorie de prima grupă, în Fed Cup
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

România conduce reprezentativei Elveţiei, scor 2-0, după prima zi a playoff-ului Grupei Mondiale a Fed Cup. Cu o coregrafie inedită oferită de cei peste 9.000 de spectatori (s-a jucat cu casa închisă), emoțiile au pus stăpânire pe liderul mondial Simona Halep, care a obținut victoria în fața Viktorijei Golubic (locul 115 WTA), scor 6-3, 1-6, 6-1. Halep a fost condusă cu 3-1. Românca a revenit apoi extrem de tare şi nu a mai cedat niciun game până la finalul setului, câştigat în 38 de minute. Setul al doilea a fost mult mai greu pentru Simona, Golubic nemaiavând nimic de pierdut. În setul trei, însă, Halep nu a mai cedat iniţiativa şi a ajuns rapid la 3-0. În ciuda discuțiilor contradictorii ale elvețiencei cu arbitrul de scaun, care erau vizibile pentru a o scoate din ritm pe Halep, aceasta s-a impus în final cu 6-1 şi a adus bucurie în rândul spectatorilor. 

„Astăzi a fost ceva mai deosebit. Coregrafia a fost deosebită şi pur si şimplu abia respiram când am început meciul. Chiar am făcut şi o contractură la picior în game-ul doi din cauza stresului, dar nu a contat prea mult şi nu e în pericol meciul de mâine. Cred că toată lumea a avut emoţii astăzi. S-a întâmplat ceva în premieră azi pentru mine, atunci când toată lumea a început să-mi strige numele după prezentare. A fost un moment greu pentru mine, dar a fost frumos şi le mulţumesc suporterilor”, a declarat Simona Halep după meci.

În al doilea joc al zilei, Irina Begu (locul 38 WTA) a încântat publicul prezent la Cluj cu un tenis de foarte bună calitate, deși a avut un început mai slab de partidă. Timea Bacsinszky (locul 46 WTA) a condus cu 2-0, dar Begu a revenit și a restabilit egalitatea. Jucătoarea româncă a devenit tot mai agresivă, a fost mai inspirată în momentele importante și și-a adjudecat primul set cu 6-4. Actul al doilea a curs într-o singură direcție: Irina Begu a dictat ritmul permanent și nu i-a lăsat nicio șansă adversarei, impunându-se cu un categoric 6-1. 

Prin prisma poziționărilor din clasament, partida dintre Halep și Golubic trebuia să fie una mai ușoară, în timp ce meciul al doilea, dintre Begu și Bacsinszky, cel mai dificil. ”Conducem cu 2-0, lucrurile au mers bine pentru noi, dar aş spune că puţin diferit faţă de ce aşteptam. De exemplu, speram ca Simona să câştige mai uşor. Şi s-a dovedit ce se întâmplă când sunt emoţii. O felicit pe Irina, a jucat un meci foarte bun, deşi mă aşteptam ca al ei să fie mai greu, însă s-a mobilizat exemplar şi a învins-o pe Bacsinszky cu armele ei. E un rezultat foarte bun şi îmi place să luăm totul pas cu pas. Ne dorim victoria şi să începem anul următor în primele opt echipe”, a precizat Segărceanu.

Duminică, primul meci al zilei, de la ora 12,00, le va avea ca oponente pe jucătoarele Simona Halep și Timea Bacsinszky. ”Dacă vom câştiga cu 3-0, regulamentul prevede să jucăm doar meciul de dublu, astfel încât dacă învingem în prima partidă de duminică şi vom avea 3-0 vom încerca să le introducem în joc pe celelalte două jucătoare, Cîrstea şi Buzărnescu”, a spus Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei României.

În urma tragerii la sorți de vineri, în partida de dublu urmau să se întâlnească perechile Simona Halep/Irina Begu și Patty Schnyder/Jil Teichman.

Citit 2450 ori Ultima modificare Duminică, 22 Aprilie 2018 13:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.