FUTSAL | Uluitoare revenire în criză de timp

FUTSAL | Uluitoare revenire în criză de timp
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

United a rămas pe primul loc în grupa semifinală a Ligii I, poziţia de lider fiind salvată în ultimele secunde ale meciului de pe teren propriu cu FK Odorheiu Secuiesc.

Partida a fost una de senzaţie, cu ultimele patru minute apoteotice. A fost începută practic de la 1-0 petru oaspeţi, care au înscris prin Laszlo Szocs după numai două minute. În ciuda unui joc bun, United nu a reuşit să egaleze până la pauză, paradele portarului Andrei Grigoraş menţinând echipa oaspete în avantaj.

La fel a început şi repriza a doua, United a ratat noi ocazii de a egala, dar tot formaţia din Odorheiu Secuiesc a reuşit să marcheze, dintr-o fază fixă. Formaţia gălăţeană a reuşit până la urmă să replice prin golul marcat de Octavian Cireş, dar au urmat minute crunte pentru United. Adrian Laşcu a primit al doilea cartonaş galben pentru o simulare la mijlocul terenului şi a fost eliminat, iar după doar câteva secunde, la prima fază de atac a oaspeţilor în superioritate, portarul Wellington da Silva a comis henţ în afara careului şi a primit şi el al doilea cartonaş galben.

Harghitenii au profitat din plin de cele două eliminări şi au marcat de două ori, reuşind să se desprindă la trei goluri diferenţă: 1-4.

În acel moment, şansele celor de la United pentru a ajunge în finala campionatului se diminuaseră semnificativ, dar a început nebunia!

United a plusat cu un jucător de câmp în locul portarului şi, cu trei minute înainte de final, a avut noroc de o deviere a fundaşilor oaspeţi la şutul lui Viorel Cojoc: 2-4.

Speranţele au reapărut cu adevărat când mai era un minut şi jumătate, când s-a făcut 3-4 tot datorită unei devieri, de data aceasta la şutul lui Bogdan Covaci. Iar când mai erau doar 23 de secunde, s-a produs ceea ce părea imposibil cu atât de puţine minute înainte: şut Cojoc de la distanţă şi gol, 4-4!

Vitor Hugo Costa, antrenorul echipei gălăţene, şi-a lăudat jucătorii, dar şi-a exprimat şi regretul că nu s-a reuşit victoria cu care ar fi închis în mare măsură socotelile pentru primul loc al grupei. „Era bine dacă câştigam astăzi pentru că aproape rezolvam tot. Măcar mă bucur că echipa a avut atitudine, că a luptat până la ultima fază şi sunt foarte mândru de băieţi.

Pentru United urmează meciul de pe teren propriu cu Dunărea Călăraşi, programat sâmbătă, de la ora 17,00. Dacă învinge în acest meci, echipa gălăţeană va avea nevoie de cel puţin un egal în deplasarea din ultima etapă, de la Odorheiu Secuiesc, pentru a merge în finală.

Citit 1051 ori Ultima modificare Joi, 26 Aprilie 2018 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.