Două competiții reușite pentru BADMINTONUL gălățean. Trofeul Cupa României și medalii, la juniori

Două competiții reușite pentru BADMINTONUL gălățean. Trofeul Cupa României și medalii, la juniori
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Galațiul a fost timp de trei zile capitala badmintonului juvenil românesc, cu două competiții importante pentru această categorie de vârstă - Campionatul Național pe echipe (Under 17) și Cupa României (Under 17 și Under 11).

La ”Sala Siderugistul” - proaspăt adaptată pentru astfel de întreceri - au fost prezenți 84 de sportivi de la 14 cluburi din țară. În competiția destinată juniorilor mari au participat șapte echipe: Berceni Prahova, CSM Timișoara, Siderurgistul Galați, CSS 4 București, CSS 6 București, Armada Sud București și CSS Onești. După două zile de întreceri, titlul de Campioană Națională pe Echipe a fost adjudecat de CSS 4 București, care a disputat finala cu echipa CSS 6 București.

Pe treapta a treia a podiumului au urcat CSM Timișoara și Siderurgistul Galați, care i-a avut în componență pe Dragoș Gherasim (împrumutat de la CSU Galați), Vlad Mocanu, George Șerbănescu, Mario Necula, Sebastian Iancu, Alexandra Ilie, Claudia Gavriliuc, Delia Iftene, Flavia Dogaru, Aida Vieru și Ana-Maria Stăncioiu. Rezultatele gălățenilor au fost următoarele: în grupă, 5-0 cu CSS Onești, 3-2 cu Armada Sud București, 0-5 cu CSS 4 București și 0-3 în semifinală cu CSS 6 București. “Competiția pe echipe a fost extrem de disputată, cu surprize și confirmări, cu frustrări și bucurii, cu meciuri dârz disputate. Sportivii gălățeni s-au autodepășit și au “prins” podiumul de premiere. Nivelul lor de joc a crescut în ultimele luni de când au intrat într-un proces accelerat de pregătire. Le mulțumesc lor, cât și colegilor Adrian Panfil, Iulian Călin și Florin Tudor, care s-au implicat puternic în pregătirea lor”, a declarat Dorel Badiu, antrenor coordinator al CS Siderurgistul Galați.

Trofeul ”Cupei României”, la Galați

După ”naționalele” juniorilor mari s-a desfășurat ”Cupa României”, la Under 17 și Under 11, o competiție ”maraton” cu 230 de meciuri, una dintre cele mai disputate în România. Sportivii gălățeni au avut evoluții bune și clasări pe podium. La categoria U 17, Ariana Alexa (CSU Galați, antrenor Dorel Badiu) a câștigat trofeul la dublu masculin, alături de Mihnea Crăciun (Sportul Studențesc București). Celelalte rezultate ale categoriei au fost: simplu feminin: Ariana Alexa (CSU Galați) - locul 3, dublu masculin: Dragoș Gherasim (CSU Galați)/Mihnea Crăciun (Sportul Studențesc București) - locul 3 și dublu feminin: Ariana Alexa (CSU Galați)/Denisa Stemate (CSS 6 București) - locul 3.

La categoria U 11, Irina Gherasim (Siderurgistul Galați) a obținut două locul 2, la simplu, respectiv la dublu feminin, alături de Mădălina Panfile (tot de la Siderurgistul). Celelalte rezultate au fost: simplu feminin, Amalia Pintilie (Siderurgistul Galați) - locul 3. În proba de dublu, la masculin: Matei Slavu/Gabriel Andronache (ambii de la Siderurgistul Galați) - locul 3, respectiv Amalia Pintilie/Teodora Grădinaru (ambele de la Siderurgistul Galați) - locul 3, la feminin. Antrenorii clubului Siderurgistul Galați sunt: Adrian Panfil, Iulian Călin, Florin Tudor, iar Dorel Badiu - antrenor coordonator.

“A fost o competiție foarte solicitantă din toate punctele de vedere. Multe meciuri intens disputate duse până la limita rezistenței, dar performanța începe de la “nu mai pot” încolo. Până la “nu mai pot”, toţi pot! Sunt mulțumit de evoluția sportivilor noștri, care sunt în creștere, cei mici, și constant în performanțe, cei mari. Mulțumesc sportivilor pentru dăruire și colegilor mei, Adrian Panfil și Iulian Călin, care muncesc bine acolo, la cei mici și asta se vede în joc și rezultate și ne face să privim cu încredere către competițiile viitoare”, a precizat Dorel Badiu.

În perioada 3-6 mai, tot la Galați, se vor disputa alte două competiții importante, de data aceasta destinate tineretului, Campionatul Național pe echipe și ”Cupa României”.

Citit 1249 ori Ultima modificare Vineri, 27 Aprilie 2018 15:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.