KARATE TRADIŢIONAL | Naționalele, cu zece titluri de campioni pentru gălăţeni

KARATE TRADIŢIONAL | Naționalele, cu zece titluri de campioni pentru gălăţeni
Karateka de la Kodo Galați, la ”Naționalele” de la Iași
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Gălățenii au luat 25 de medalii, dintre care zece sunt de campioni naționali * Campioni și calificați la ”Europene”


Campionatul Național de Karate Tradițional pentru cadeţi, juniori, tineret și seniori, desfășurat la Iași, a fost un succes pentru karateka gălățeni, care s-au remarcat din nou, cu rezultate foarte bune.

Cluburile de profil din Galați au avut, ca de obicei, o evoluție remarcabilă, cu 14 sportivi medaliați. Aceștia, alături de alți trei clasați pe locul 4, au obținut calificarea la ”europenele” din toamnă, din Slovenia.

De la Kodo (antrenori Mihai-Cristian Tâmpeanu și Alin Daiciu) au participat zece sportivi, care au obținut 16 medalii. La seniori, Mihai-Cristian Tâmpeanu a obținut două medalii de aur (enbu mixt și enbu masculin), o medalie de argint (kata echipe) și una de bronz (kumite echipe), iar Alin Daiciu - două aur (kata echipe și enbu masculin) și un bronz (kumite echipe). La tineret, Anca Codreanu a obținut trei medalii de aur (kumite individual, kata echipe și enbu mixt) și una de argint (kata individual), Alexia Găină - un aur (kata echipe) și un argint (fuku go), Alex Butură - un argint (kata echipe) și două bronz (kumite echipe și fuku go), iar Alexandru Popescu - două medalii de bronz (kumte individual și kumite echipe). La categoria juniorilor, Bianca Moglan a cucerit două medalii de aur (kata echipe și fuku go), iar Corina Dogaru și Cosmin Guteș - câte un argint, la enbu mixt, în timp ce cadetul Vlad Popescu a încheiat competiția cu o medalie de bronz, la kata individual. ”Sunt foarte mulțumit atât de rezultatele mele cât și de ale sportivilor mei. Cât despre Campionatul European din luna septembrie, îmi doresc să-mi confirm valoarea și să cânte din nou imnul României atât pentru mine, cât și pentru ceialaţi sportivi ai noștri”, a declarat Mihai Tâmpeanu.

De la Karate Club (antrenor Nicolae Mărăndici) au participat șase sportivi, aceștia obținând nouă medalii și trei clasări pe locul 4. La seniori, Roxana Stoica a cucerit o medalie de aur (kumite individual) și trei medalii de bronz (kata și kumite, individual și fuku go), iar Ioana Dumitru - două medalii de bronz (kumite individual și fuku go). La juniori, Cristina Petcu a obținut aur la fuku go și bronz la kumite individual, în timp ce la cadeți, Alex Popa a încheiat competiția cu o medalie de bronz (fuku go) și o clasare pe locul 4, la kata echipe, alături de Victor Mirea și Petru Gheonea.

Clubul Meikyo (antrenor Dana Farkas Stamate) a fost reprezentat de un singur sportiv, Andrei Diaconu, care s-a clasat pe locul 5 la ambele probe la care a evoluat, kumite și kata. Diaconu se află în primul an la cadeți, dar antrenoarea sa este mulțumită de evoluția sa și speră într-o recalificare la ”europene”, în toamnă.

Altfel, la finalul săptămânii viitoare, la Sala Sporturilor ”Dunărea” Galați se va desfășura finala Campionatului Național de Karate Tradițional pentru copii și, totodată, ”Cupa Regelui”, trofeu care anul trecut a fost obținut de sportivii de la Clubul Meikyo.

Citit 2049 ori Ultima modificare Joi, 10 Mai 2018 13:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.